Ο Τουτ, ένας παγκοσμίου φήμης αιγυπτιολόγος, μελετάει επί σειρά ετών το μυστήριο της αποκρυπτογράφησης του προσωπικού ονοματόσημου του Τουταγχαμών. Η στήλη της Ροζέτας θα του δώσει πολλές πληροφορίες σχετικά με την αποκρυπτογράφηση των ιερογλυφικών. Είναι όμως αρκετές;

Ποια στοιχεία από τα ευρήματα του φαραωνικού τάφου θα ρίξουν φως στο μυστήριο;  Σε ποια σημεία κρύβεται ο σκαραβαίος και τι συμβολίζει; Πώς συνδέεται με τη ζωή του Τουταγχαμών;

Τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Εβδομάδα του Πάσχα ο «Ελληνικός Κόσμος» γεμίζει αιγυπτιακό μυστήριο. Με αφορμή την έκθεση «Τουταγχαμών: Ταξίδι στην αιωνιότητα» τα παιδιά θα γίνουν μικροί αιγυπτιολόγοι και θα λύσουν μυστήρια και γρίφους.

Μέσα από το παιχνίδι της ανακάλυψης, αλλά και την προσπάθεια αποκρυπτογράφησης του προσωπικού ονοματόσημου του Τουταγχαμών, τα παιδιά που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαγράφουν μια ξεχωριστή και διαφορετική πορεία ανάμεσα στα εκθέματα της έκθεσης «Τουταγχαμών: Ταξίδι στην αιωνιότητα».

Παράλληλα, η έκθεση παρατείνει τη λειτουργία της μέχρι το τέλος Απριλίου.

Πληροφορίες

Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-12 ετών.

Ημερομηνίες: Μ. Δευτέρα 10/4, Μ. Τρίτη 11/4, Μ. Τετάρτη 12/4, Μ. Πέμπτη  13/4, Τρίτη του Πάσχα 18/4, Τετάρτη 19/4, Πέμπτη 20/4 και Παρασκευή 21/4.

Ώρα έναρξης: 11:00. Διάρκεια: 90 λεπτά.

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση (212 254 0000).