Περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες έχουν δει μέχρι σήμερα την έκθεση «Αποστολή: Παγωμένη Ανταρκτική», στον «Ελληνικό Κόσμο», η οποία θα παραμείνει στην Ελλάδα μέχρι τις 28 Απριλίου.

Η έκθεση «Αποστολή: Παγωμένη Ανταρκτική» από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, προσφέρει στους επισκέπτες κάτι πραγματικά ιδιαίτερο: τη μοναδική εμπειρία να γίνουν «ειδικοί» στην Ανταρκτική μέσα από πραγματικά αντικείμενα και σενάρια που τους επιτρέπουν να «δοκιμαστούν» σε πολικές θερμοκρασίες και στις ακραίες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες, στην πιο ανεμώδη και παγωμένη ήπειρο του πλανήτη. Μεταξύ άλλων αντιμετωπίζουν θερμοκρασίες υπό το μηδέν σε έναν προσομοιωμένο σταθμό εκπαίδευσης, οδηγούν οχήματα χιονιού (snowmobile), κάνουν βουτιά στην παγωμένη θάλασσα και μελετούν τα άγρια ζώα της Ανταρκτικής.

Σε έκταση 700 τ.μ., η έκθεση αποκαλύπτει τα μυστήρια αυτής της περιοχής μέσα από μεγάλη ποικιλία πηγών. Σχεδιασμένη για οικογένειες και σχολεία, χάρη στον πρωτοποριακό της σχεδιασμό και την προηγμένη τεχνολογία, προσφέρει στους επισκέπτες τη μοναδική εμπειρία να βιώσουν τις συνθήκες της Ανταρκτικής και να εργαστούν στο μεγαλύτερο φυσικό εργαστήριο της ανθρωπότητας.

Παράλληλα με την έκθεση «Αποστολή Παγωμένη Ανταρκτική» συνεχίζεται η προβολή της ταινίας «Θόλου» «Παγωμένοι Κόσμοι», στη «Θόλο», το Θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμου». Η ταινία είναι ένα περιπετειώδες ταξίδι με κατεύθυνση τις περιοχές της Αρκτικής και της Ανταρκτικής. Στόχος είναι ο θεατής να ανακαλύψει τα οικοσυστήματα που αναπτύσσονται εκεί και να εντοπίσει πώς η επιβίωσή τους είναι συνδεδεμένη με τη δική μας.

Πότε και πού

Μέχρι 28 Απριλίου 2013. Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ. 212 254 0000, http://antarctica.hellenic-cosmos.gr/. Τηλέφωνο επικοινωνίας για επισκέψεις σχολείων: 212 254 0100.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 09.00-13.30, Παρασκευή 09.00-20.00, Σάββατο 11.00-16.00, Κυριακή 10.00-18.00.