Κύκλο σεμιναρίων Αιγυπτιολογίας συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας με αφορμή το ενδιαφέρον του κοινού για την έκθεση που παρουσιάζεται στον «Ελληνικό Κόσμο», με τίτλο «Τουταγχαμών: Ταξίδι στην Αιωνιότητα», καθώς και την πάγια πολιτική του Ιδρύματος για εκλεκτικές συνεργασίες με άλλους πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στον «Ελληνικό Κόσμο» από τις 31 Μαρτίου, και θα διαρκέσουν για είκοσι εβδομάδες.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να «μυηθούν» στην αρχαία αιγυπτιακή γλώσσα και ιδίως στην ιερογλυφική γραφή (μετά το πέρας των σεμιναρίων θα είναι σε θέση μάλιστα να αναγνώσουν απλές ιερογλυφικές επιγραφές). Επίσης, θα διδαχθούν αρκετά μαθήματα για την ιστορία, την τέχνη, τη θρησκεία, τη μουσική και την επιστήμη των αρχαίων Αιγυπτίων, με έμφαση στην κατασκευή των μεγάλων πυραμίδων. Το σεμινάριο περιλαμβάνει 20 πλήρη δίωρα εβδομαδιαία μαθήματα με σύγχρονα διαδραστικά οπτικοακουστικά μέσα, και απευθύνεται τόσο σε φοιτητές Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Θεολογίας ή Θετικών Επιστημών, όσο και στο ευρύ κοινό, σε ανθρώπους που αγαπούν και ενδιαφέρονται, εν γένει, για τον αιγυπτιακό πολιτισμό.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιήσει η αιγυπτιολόγος και αρχαιοαστρονόμος, διδάκτωρ Αστρονομίας του ΕΚΠΑ και διδάκτωρ Αιγυπτιολογίας του Πανεπιστημίου της Limoges, Αλίκη Μαραβέλια.

Πληροφορίες

Έναρξη: Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017. Εγγραφές: έως και Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017.

Τόπος/Χρόνος: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, κάθε Παρασκευή 16:00-18:00.

Κρατήσεις Θέσεων: Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας (τηλ. 6981 191480, hieg-aker.org@otenet.gr) και Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων (info@see1924.gr).