Παρατείνεται έως τις 20 Φεβρουαρίου 2017 η έκθεση «Η Αικατερίνη Κορνάρο πάει στην Όπερα» του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ.

Η έκθεση μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη από την Κύπρο, όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2015, στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας. Τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στη Λευκωσία πλαισιώθηκε με διαλέξεις, ξεναγήσεις και ειδικό οπερατικό δρώμενο, με αφορμή τη σπάνια παρτιτούρα της όπερας, με τίτλο «Die Königin von Cypern/La Reine de Chypre» (Η βασίλισσα της Κύπρου).

Στους χώρους του Τελλογλείου, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν πίνακες ζωγραφικής, γκραβούρες, κριτικές της όπερας, λεύκωμα με σκηνικά και κοστούμια της όπερας και άλλα σημαντικά εκθέματα από τις συλλογές του Λεβέντειου, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου, όπως και από τις ιδιωτικές συλλογές των Μιχάλη Ζεϊπέκκη και Δημήτρη Μιχαηλίδη.

Εκεί ξεχωρίζει ένας μεγάλος ζωγραφικός πίνακας, ο οποίος αποδίδεται στον Γερμανό ζωγράφο Ernest Preyer και απεικονίζει σκηνή από την αναχώρηση της Αικατερίνης Κορνάρο από την Βενετία για την Κύπρο.