Το νέο τους στέκι στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην οδό Κανάρη 4 στο Κολωνάκι, εγκαινίασαν το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου» και η Ελληνική Εταιρεία Ενδυμασιολογίας.

Τα εγκαίνια είχαν την αναμενόμενη επιτυχία καθώς φίλοι και γνωστοί, αλλά και πολλοί άλλοι που ενδιαφέρονται για τη διατήρηση και μελέτη της αστικής φορεσιάς, ήρθαν και χάρηκαν το όμορφο κέλυφος του νέου χώρου πολιτισμού.

Η οικοδέσποινα, κα Ιωάννα Παπαντωνίου (εικ. 3), ιδρύτρια και πρόεδρος του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, καλωσόριζε με τη γνωστή της προσήνεια τους επισκέπτες, οι οποίοι μπορούσαν να θαυμάσουν τη σωστή διευθέτηση του χώρου, αλλά και να γευθούν τις νοστιμιές που τους προσφέρθηκαν, με αναφορά στην πατρική κονσερβοποιία της κας Παπαντωνίου «ΚΥΚΝΟΣ» (εικ. 4). Ο χώρος, ένα μεγαλοαστικό σπίτι του Κολωνακίου, θα χρησιμοποιηθεί ως διοικητικό κέντρο, χώρος μαθημάτων αλλά και εκθεσιακός χώρος.

Το μίνι-μπαζάρ που οργανώθηκε έδωσε στους επισκέπτες την ευκαιρία να αποκτήσουν όμορφα, καλοδιαλεγμένα αντικείμενα, όπως ζωγραφισμένες πυρίμαχες σιφνέικες πιατελίτσες (εικ. 5), παλιά λαϊκά κεντήματα (εικ. 1) και εκλεκτής ποιότητας φυσικά φυτικά λάδια (εικ. 2), ποτά και τσάγια.