Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Έρευνα - Εκπαίδευση: Μαθήματα
Η ανάγνωση βυζαντινών και μεταβυζαντινών χειρόγραφων κωδίκων περιλαμβάνεται στα Μαθήματα Ελληνικής Παλαιογραφίας και Ιστορίας των Κειμένων του ΜΙΕΤ.
- +
Ακούστε
από Archaeology Newsroom

Μαθήματα ελληνικής παλαιογραφίας και ιστορίας των κειμένων

Από το Iστορικό και Παλαιογραφικό Αρχείο του ΜΙΕΤ

Τo  Iστορικό και Παλαιογραφικό Αρχείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης αρχίζει από τις 20 Οκτωβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη, τη σειρά των Μαθημάτων Ελληνικής Παλαιογραφίας και Ιστορίας των Κειμένων. Διδάσκει ο προϊστάμενος του Ιστορικού και Παλαιογραφικού Αρχείου, Φιλόλογος–Παλαιογράφος, Αγαμέμνων Τσελίκας.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε όσους θέλουν να έλθουν  σε άμεση επαφή με τις γραπτές πηγές της Ιστορίας και Φιλολογίας και γενικότερα της γραπτής πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Το περιεχόμενό τους θα περιλαμβάνει ανάγνωση βυζαντινών και μεταβυζαντινών χειρογράφων κωδίκων, στοιχεία χρονολόγησης και περιγραφής, ανάλυση των μορφών της ελληνικής γραφής από τον 2ο αι. μ.Χ., ιστορία βιβλιοθηκών, ιστορία της παράδοσης των φιλολογικών κειμένων και περιγραφή και ανάλυση ιστορικών εγγράφων.

Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν και γίνονται κάθε Πέμπτη το απόγευμα στην αίθουσα του Ιστορικού και Παλαιογραφικού Αρχείου, Παναγή Σκουζέ 3, 1ος όροφος (Πλατεία Αγίας Ειρήνης, οδού Αιόλου) με το ακόλουθο πρόγραμμα:

—17.00–18.00: Α’ έτος

—18.30–19.30: Β’ έτος

— 20.00–21.00: Γ’ έτος

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 210-3221337.