Στο πλαίσιο της έκθεσης «Εικόνες από την Πινακοθήκη Τρετιακόφ. Η Ρωσική Ζωγραφική εικόνων μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης» που παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις τις ακόλουθες ημερομηνίες: Δευτέρα 10, 17 και 24 Οκτωβρίου (στις 18:00) και Πέμπτη 6, 13 και 20 Οκτωβρίου (στις 12:00).

Οι ξεναγήσεις προσφέρονται δωρεάν ─ απαιτείται αγορά εισιτηρίου. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2132139570 ή 2132139511 (Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-15:00).

Για την έκθεση

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του αφιερωματικού έτους «Ρωσία – Ελλάδα 2016» και έρχεται να ενισχύσει τη γνωριμία των επισκεπτών του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου με τη ρωσική θρησκευτική ζωγραφική, σε συνέχεια της συνδεόμενης με τον Andrej Rublev εικόνας της Ανάληψης που φιλοξενείται στο Βυζαντινό Μουσείο.

Τα νέα έργα που έρχονται από την Κρατική Πινακοθήκη Τρετιακόφ, δεκατέσσερις φορητές εικόνες, ορισμένες εντυπωσιακού μεγέθους, δύο ξυλόγλυπτα, ένα ζεύγος βημόθυρων και ένα τμήμα φορητού εικονοστασίου, είναι όλα αντιπροσωπευτικά των τάσεων και των εργαστηρίων της Ρωσικής θρησκευτικής ζωγραφικής από το δεύτερο μισό του 15ου αιώνα έως τον 19ο αιώνα.

Η έκθεση διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Τομέας Έρευνας και Καινοτομίας / Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.

Διάρκεια έκθεσης: 26 Σεπτεμβρίου – 25 Οκτωβρίου 2016.