Τη νέα μόνιμη έκθεσή του, με τίτλο «Ελληνικό Χαρτονόμισμα. Ιστορικές Μαρτυρίες», θα παρουσιάσει το Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης στην Κέρκυρα, την Τρίτη 17 Μαΐου 2016.

Το Μουσείο Χαρτονομισμάτων στεγάζεται στον πρώτο όροφο του διατηρητέου κτηρίου όπου λειτούργησε, το 1840, το πρώτο Κατάστημα της Ιονικής Τραπέζης στην Κέρκυρα. Η Συλλογή του περιλαμβάνει τα χαρτονομίσματα που κυκλοφόρησαν καθ’ όλη την ιστορία του νεοτέρου Ελληνικού Κράτους: τραπεζογραμμάτια, κερματικά γραμμάτια και σχετικό υλικό, και καλύπτει 180 έτη ιστορίας.

Στον μόνιμο εκθεσιακό χώρο που λειτουργεί στο Κτήριο, παρουσιάζονται, σε μορφή χρονολογίου, οι σημαντικότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας, οι οποίες συνδέονται άμεσα με τη νομισματική κυκλοφορία. Η επίσκεψη αρχίζει με τα επαναστατικά Ομόλογα σε γρόσια της Προσωρινής Διοικήσεως της Ελλάδος που εκδόθηκαν το 1822, και τον φοίνικα, που εξέδωσε ο Ιωάννης Καποδίστριας, το 1831, και ολοκληρώνεται με τα τελευταία τραπεζογραμμάτια σε δραχμές, τα οποία αποσύρθηκαν το 2002 με την έλευση του Ευρώ.

Στον χώρο της Έκθεσης πραγματοποιούνται οργανωμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες: Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης, Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνος (Ηρώων Κυπριακού Αγώνα), 491 00 Κέρκυρα. Τηλ.: 266 104 1552, www.alphapolitismos.gr, www.alphanumismatics.gr.