Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, μετά από πρόσκληση του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδος, Ισίδωρου Κούβελου, έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, την Τετάρτη, 20 Απριλίου.

Ο «εικονικός κινηματογράφος», η κινητή μονάδα εικονικής πραγματικότητας του Κέντρου Πολιτισμού και Μουσείου «Ελληνικός Κόσμος», ταξίδεψε στην Αρχαία Ολυμπία και πρόσφερε στους θεατές μια μοναδική ευκαιρία περιήγησης στον ιερό χώρο, την παραμονή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Μνημεία και ιερά κτήρια της Αρχαίας Ολυμπίας ζωντάνεψαν σε ένα περιβάλλον Εικονικής Πραγματικότητας. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην πόλη και να μάθουν τα πάντα για τις τελετουργίες και τα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Διαδραστική περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία»

Η παραγωγή προσφέρει μια ολοκληρωμένη περιήγηση στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας το 2ο αι. π.Χ. Μνημεία και ιερά κτήρια ζωντανεύουν, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γίνουν «κοινωνοί» των αγωνισμάτων και των τελετουργιών των Ολυμπιακών Αγώνων και να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης: Ο ναός του Δία, υπόδειγμα δωρικού περίπτερου ναού, με θαυμαστό γλυπτό διάκοσμο, το Ηραίο, το παλαιότερο μνημειακό οικοδόμημα του ιερού, αφιερωμένο στη θεά Ήρα, το Γυμνάσιο, που χρησίμευε για την προπόνηση των ακοντιστών, των δισκοβόλων και των δρομέων, η Παλαίστρα, όπου προπονούνταν οι παλαιστές, οι άλτες και οι πυγμάχοι, το Λεωνιδαίο, χώρος διαμονής των επίσημων επισκεπτών, το Βουλευτήριο, όπου αθλητές, συγγενείς και κριτές έδιναν όρκο ότι θα τηρήσουν τους κανόνες των Αγώνων, το Στάδιο, όπου τελούνταν τα περισσότερα αγωνίσματα, οι Θησαυροί διάφορων πόλεων, όπου φυλάσσονταν πολύτιμα αφιερώματα, και το Φιλιππείο, που αφιερώθηκε από τον Φίλιππο Β’, το βασιλιά της Μακεδονίας, μετά τη νίκη του στη μάχη της Χαιρώνειας το 338 π.Χ.