Εξιχνιάστηκε η ληστεία που έγινε στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, στις 17 Φεβρουαρίου 2012. Στη διάρκεια της ληστείας είχαν κλαπεί αντικείμενα από το Ιερό της Ολυμπίας, τα οποία χρονολογούνται από τη Γεωμετρική μέχρι την Κλασική εποχή.

Για τη ληστεία συνελήφθησαν τρεις Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, η Ασφάλεια Πατρών, μετά από έρευνες και αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών αναφορικά με την ύπαρξη ομάδας πέντε τουλάχιστον ατόμων, που κατέχουν τα αφαιρεθέντα αρχαία αντικείμενα και αναζητούν αγοραστή για την πώλησή τους, ήρθε σε διαπραγματεύσεις με έναν από αυτούς.

Ειδικότερα, αστυνομικός της παραπάνω Υπηρεσίας, που παρουσιάστηκε ως υποψήφιος αγοραστής, διαπραγματευόταν με τον συγκεκριμένο ενδιαφερόμενο την αγορά ενός χρυσού δαχτυλιδιού από τα αφαιρεθέντα αρχαία αντικείμενα. Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν από το ποσό του 1.500.000 ευρώ και κατέληξαν στο ποσό των 300.000 ευρώ και το ραντεβού για να πραγματοποιηθεί η αγοραπωλησία ορίστηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας. Εκεί μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας έγινε η σύλληψη των τριών δραστών.

Μετά από υπόδειξη ενός από τους συλληφθέντες, ανευρέθησαν μέσα σε θαμμένο σάκο, σε αγροτική περιοχή του χωριού Κοσκινά στην Αρχαία Ολυμπία, όλα τα αφαιρεθέντα αρχαία αντικείμενα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου μετά την καταγραφή τους, διαπιστώθηκε ότι ανευρέθηκαν στο σύνολό τους.

Για την υπόθεση αναζητούνται δύο ακόμα άτομα, συνεργοί των συλληφθέντων, τα στοιχεία των οποίων έχουν ήδη ταυτοποιηθεί.