Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και στον «Ελληνικό Κόσμο» άνθισαν νέες ιδέες και σκέψεις και νέα προγράμματα. Τα Σάββατα, όπως πάντα, είναι αφιερωμένα στα παιδιά από 3 έως 5 ετών: πώς από τον υπέροχο καρπό της ελιάς παίρνουμε το λάδι, πώς φτιάχνεται το ψωμί και ποια είναι η ιστορία του, πώς είναι να κάνεις τον γύρο του κόσμου από την έρημο, σε τροπικές ζούγκλες και πάλι πίσω; Και όσον αφορά τις Κυριακές: οι φίλοι του «Ελληνικού Κόσμου» από 5 έως 12 ετών έχουν την τιμητική τους. Ταξιδεύουν στα νησιά των Κυκλάδων και μαθαίνουν για την κυκλαδική τέχνη και την ιστορία του ανθρώπου στους αιθέρες, από τον Δαίδαλο και τον Ίκαρο μέχρι τα σύγχρονα διαστημόπλοια, και γνωρίζουν ήθη και έθιμα του Πάσχα από διάφορες γωνιές της Ελλάδας.

Σαββατιάτικα προγράμματα

«Ο Αέρας… ο παιχνιδιάρης»: 2 Απριλίου 2016

Ένα ταξιδιάρικο πούπουλο υποδέχεται γονείς και παιδιά για να τους γνωρίσει με έναν καινούριο αόρατο φίλο, τον Αέρα. Τα παιδιά ανακαλύπτουν από πού ξεκινά τα ταξίδια του, τρέχουν, παίζουν και χορεύουν μαζί του. Παιχνίδια, πειράματα και απλές κατασκευές οδηγούν τα παιδιά σε μερικές από τις πιο απίθανες κρυψώνες του!

«Ξεφόρτωσε την ελιά, να σε φορτώσει λάδι»: 9 Απριλίου 2016

Ο καρπός και ο χυμός της ελιάς, ο κύκλος εργασιών παραγωγής του ελαιολάδου, οι ευεργετικές ιδιότητές του στον οργανισμό ανοίγουν κύκλο δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα δημιουργικών, ώστε τα παιδιά να ανακαλύψουν το πολύτιμο δέντρο της ελληνικής γης.

«Αλεύρι, ζυμάρι, ψωμί»: 16 Απριλίου 2016

Τρόφιμο με ιδιαίτερη θρεπτική αξία, το ψωμί είναι βαθιά ριζωμένο στις διατροφικές μας συνήθειες. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα συστατικά του, τον τρόπο παρασκευής και την ιστορία του, μέσω δραστηριοτήτων που εξάπτουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

«Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά…»: 23 Απριλίου 2016

Ένα μαγικό χαλί ταξιδεύει τα παιδιά σε κάθε γωνιά της Γης. Ένα ταξίδι στις πέντε ηπείρους για να ανακαλύψουν στοιχεία πολιτισμού, πανίδας και χλωρίδας. Ένα ταξίδι γεμάτο παιχνίδι, χορό, εικόνες και δημιουργία.

Τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά 3-5 ετών. Ώρα έναρξης: 11:30. Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά.

Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα). Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Κυριακάτικα προγράμματα

«Παίξε Απόλλωνα τη λύρα, τις Κυκλάδες να γυρίσω και μύθους να γνωρίσω»: 3 Απριλίου 2016

Η κυκλαδική τέχνη μας εμπνέει για ένα ταξίδι στα κυκλαδίτικα νησιά. Τα παιδιά ταξιδεύουν με μέσο ένα επιδαπέδιο παιχνίδι πολλαπλών προκλήσεων και μπαίνουν σε μια φανταστική περιπέτεια για να ανακαλύψουν και να γνωρίσουν το κυκλαδικό σύμπλεγμα, όπως αυτό αναπτύσσεται γύρω από τη Δήλο, από την αρχαιότητα έως σήμερα.

«Αγγίζοντας τον ουρανό»: 10 Απριλίου 2016

Ο «Ελληνικός Κόσμος» με δημιουργική και παιχνιδιάρικη διάθεση ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας των πτήσεων. Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να… πετάξουν και να ανακαλύψουν πώς το όνειρο του ανθρώπου να κατακτήσει τους ουρανούς έγινε πραγματικότητα.

«Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι!»: 17 Απριλίου 2016

Μπορεί ένα κόμικ να μας διδάξει ιστορία; Τι έχει να μας πει για την φιλία; Πώς ένα μικρό χωριό μπορεί να τα βάλει με μια ολόκληρη αυτοκρατορία; Τις απαντήσεις μάς  δίνει ένα δίδυμο αχτύπητο! Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ!

Τα παιδιά παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν και ανακαλύπτουν τον Αστερίξ και τον Οβελίξ, τους ήρωες από το κόμικ που παραμένει δημοφιλές και διάσημο εδώ και πολλές δεκαετίες! Ποιος ήταν ο ένας και ποιος ο άλλος; Μπορούμε εμείς να δημιουργήσουμε τη δική μας ιστορία με αυτούς πρωταγωνιστές;

«Ήρθε πάλι η Πασχαλιά… ο καιρός γοργά περνά!»: 24 Απριλίου 2016

Με αφορμή την αφήγηση μιας πασχαλινής ιστορίας,αλλά και ενός διαφορετικού βιβλίου εθίμων και μέσω του παιχνιδιού, τα παιδιά ανακαλύπτουν τα ήθη και τα έθιμα του κάθε τόπου, που συνδέονται με την πασχαλινή περίοδο.

Τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά 5-12 ετών. Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30. Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά.

Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ. Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Όλα τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης.