Συνέδριο με θέμα «Οίκος-Τάφος-Τέμενος. Η εικονογραφία σε ελληνικά συγκείμενα» διοργανώνουν στις 26-27 Φεβρουαρίου 2016 το Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Βελγική Σχολή Αθηνών.

Τα τελευταία χρόνια, το ζήτημα της χρήσης των εικόνων αποκτά έναν κεντρικό ρόλο στον τρόπο που κατανοούμε την εικονογραφία. Το συνέδριο εστιάζει στην εικονογραφία των αττικών αγγείων σε ελληνικά αρχαιολογικά συγκείμενα. Ειδικοί της εικονογραφίας και ανασκαφείς θα παρουσιάσουν από κοινού νέες ιδέες και υλικό, και θα συζητήσουν ερμηνείες που αφορούν τη χρήση της εικόνας. Αντιπαραβάλλοντας τους μεθοδολογικούς-θεωρητικούς προβληματισμούς με τα ευρήματα, το συνέδριο αυτό στοχεύει να διευρύνει τις οπτικές μέσα από τις οποίες ερμηνεύουμε την πλούσια εικονογραφία των ελληνικών αγγείων.

Το συνέδριο διεξάγεται στην έδρα του Ολλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών/EBSA, στην οδό Μακρή 11, στην Αθήνα. Το Ινστιτούτο είναι εύκολα προσβάσιμο μέσω του μετρό (κόκκινη γραμμή, Ελληνικό-Ανθούπολη, σταθμός «Ακρόπολη»).

Για εγγραφές, απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση nia@nia.gr. Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά η αίθουσα διαλέξεων έχει περιορισμένη χωρητικότητα (50 ατόμων).

ΟΙΚΟΣ_ΤΑΦΟΣ_ΤΕΜΕΝΟΣ_ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Για πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές:

-Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών: Winfred van de Put – director@nia.gr

-Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Δημήτρης Παλαιοθόδωρος – palaio@uth.gr

-Βελγική Σχολή Αθηνών: Παναγιώτης Ιωσήφ – info@ebsa.info