Το Aρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας φοράει τα γιορτινά του και ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα φετινά Χριστούγεννα παρέα με τους μικρούς του φίλους άνω των 5 ετών, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, στις 17:00. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας τα παιδιά μαζί με το προσωπικό της ΕΦΑ Καρδίτσας και του ΑΜΚ θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα στολίδια και κάρτες, να ακούσουν χριστουγεννιάτικα παραμύθια, να στείλουν γράμμα στον Αη-Βασίλη και να διασκεδάσουν.

Οι γονείς-συνοδοί των παιδιών, όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο εορταστικό κλίμα, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία χριστουγεννιάτικη προβολή μπαλέτου στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του ΑΜΚ απολαμβάνοντας ένα ζεστό ρόφημα.

Tέλος, καθώς ο ρόλος κάθε σύγχρονου Μουσείου δεν είναι μόνο εκπαιδευτικός, αλλά και ενεργά κοινωνικός, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, τονίζεται πως θα συγκεντρωθούν ρούχα, παιχνίδια και τρόφιμα για τους πρόσφυγες, μαθαίνοντας με αυτόν τον τρόπο στα παιδιά το αγαθό της προσφοράς.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας άνοιξε τις πύλες του στο κοινό στις 18 Μαΐου 2010 και εγκαινιάστηκε στις 11 Νοεμβρίου 2012. Οι διαδικασίες ίδρυσής του ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ύστερα από ενέργειες της ΙΓ΄ ΕΠΚΑ. Το Μουσείο φιλοξενεί αντιπροσωπευτικά και πολύ σημαντικά ευρήματα της περιοχής καταγράφοντας το χαρακτήρα του πολιτισμού της και την πολιτισμική εξέλιξή της μέσα από μια ιστορική διαδρομή που καλύπτει χρονικά όλες τις περιόδους της Προϊστορίας και Ιστορίας από την Παλαιολιθική και Νεολιθική εποχή έως την Ύστερη Αρχαιότητα.