Χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση με τίτλο «Το Άστρο των Χριστουγέννων στο Νομισματικό Μουσείο» διοργανώνει το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 (18.30–20.30), στην εμβληματική αίθουσα των Εσπερίδων του Ιλίου Μελάθρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων και της ευαισθητοποίησης του Μουσείου απέναντι στις κοινωνικές ομάδες που βιώνουν καθημερινά τον αποκλεισμό.

«Υποδεχόμαστε τα μέλη και τους συγγενείς της κοινής δράσης ΩΡΙΩΝ, που αποτελείται από συλλόγους ατόμων τα οποία πάσχουν από σπάνια νοσήματα και της ΣΤΕΓΗΣ, της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, για να γιορτάσουμε μαζί τους τις Άγιες Ημέρες με κάλαντα, τραγούδια και ήχους οργάνων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Μουσείου. «Η χαρά των Χριστουγέννων με όλη της τη σημασία έρχεται κοντά μας. Μία χαρά που ζει μόνη της, μέσα σ’ αυτές τις γιορτινές μέρες και περιμένει ένα τραγούδι για να μοιραστεί στους ανθρώπους και να απαλύνει τα δεσμά των καθημερινών παθών».

Το μουσικό πρόγραμμα περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την παιδική χορωδία «Ευμέλεια», τραγούδια από γνωστά musicals σε ερμηνεία της υψίφωνου Τζίνας Φωτεινοπούλου και του βαρύτονου Χρήστου Λάζου και το πρωτότυπο μουσικό έργο του διεθνώς καταξιωμένου συνθέτη Φοίβου Βαλαχή «Αντίνοος. Το τρίπτυχο του έρωτα». Συμμετέχουν μέλη της ορχήστρας δωματίου «Quadro Armonica».

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει ξενάγηση στην περιοδική έκθεση « Η πατρίς Αντίνοον θεόν», ενώ θα μοιραστούν κεράσματα και δώρα.

Οργάνωση – συντονισμός: Δρ Γεώργιος Κακαβάς, Διευθυντής του Επιγραφικού και Νομισματικού Μουσείου, Γιάννα Βενιέρη, αρχαιολόγος, Γιόρκα Νικολάου, ιστορικός, Νίκος Σουγλές, Ηρώ Νικολακέα, Αναστάσιος Μονοκρούσος.

Συντελεστές: Φοίβος Βαλαχής – συνθέτης, Τζίνα Φωτεινοπούλου – υψίφωνος, Χρήστος Λάζος – βαρύτονος, Γιώργος Δούσης – πιάνο, Γιάννης Γεωργιάδης – α΄ βιολί, Αλέξανδρος Σοφιανός – β΄ βιολί, Νίκος Πυλαρινός – βιόλα, Νίκος Σοφιανός – βιολοντσέλο, Μιχάλης Σδούγκος – σκηνογράφος / σκηνοθέτης, Αλέξης Γκίκας – ηχολήπτης.