Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Ηράκλειο
Το μαρμάρινο άγαλμα που είχε στην κατοχή του ο συλληφθείς (φωτ. Ελληνική Αστυνομία).
- +
Ακούστε
από Archaeology Newsroom

Σύλληψη 43χρονου για κατοχή αρχαίων αντικειμένων

Βρέθηκε και κατασχέθηκε μαρμάρινο άγαλμα

Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς συνελήφθη την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 ένας 43χρονος, σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 43χρονου, βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση, στην οποία τα είχε πετάξει ο συλληφθείς, εντός πλαστικού σάκου, μεταλλικό βραχιόλι χειρός, δύο μεταλλικοί αμφορείς, μεταλλικό κεφάλι που απεικονίζει ανθρώπινη μορφή, μεταλλικό ανθρώπινο σώμα και δύο μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν.

Ακολούθησαν έρευνες στο σπίτι του 43χρονου και σε οίκημα που χρησιμοποιείται ως αποθήκη, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πήλινη σφήνα, μεταλλικό αντικείμενο τύπου νομίσματος, μαρμάρινο άγαλμα και πέντε φωτογραφίες που απεικόνιζαν το μαρμάρινο άγαλμα.

Σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση αρμόδιου υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ν. Ηρακλείου, το εν λόγω άγαλμα εμπίπτει στις διατάξεις της Νομοθεσίας για την προστασία των Αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τα αντικείμενα παρελήφθησαν από την αρμόδια Υπηρεσία Αρχαιοτήτων.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Πηγή: Ελληνική Αστυνομία (Δελτίο Τύπου).