Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου διοργανώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί Σπηλαιολόγοι» στο πλαίσιο μιας εβδομάδας από Τρίτη 22 έως και Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015 με σκοπό μία πρώτη γνωριμία των παιδιών με τα σπήλαια της περιοχής μας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εισαγωγή των μικρών φίλων στον κόσμο των σπηλαίων μέσα από εικόνες και βίντεο από σπήλαια της Ελλάδας και της Μαγνησίας. Τα παιδιά γνωρίζουν τις υπόγειες ομορφιές του τόπου τους, το πώς δημιουργούνται τα σπήλαια και πώς διαμορφώνονται μέσα στο γεωλογικό χρόνο. Μαθαίνουν επίσης για τα ζώα που ζουν στο εσωτερικό τους, καθώς και για τη χλωρίδα που τα περιβάλλει εξωτερικά.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών και περιλαμβάνει τρία βιωματικά εργαστήρια στο χώρο του Μουσείου και μία εκδρομή σε κοντινό σπήλαιο του Βόλου, στη Νέα Αγχίαλο. Οι Μικροί Σπηλαιολόγοι εξερευνούν το σπήλαιο με τον ανάλογο εξοπλισμό και μελετούν τα χαρακτηριστικά του. Οι γονείς συνοδεύουν τα παιδιά στην εκδρομή δημιουργώντας ένα ευχάριστο κλίμα στη διαδικασία της εξερεύνησης και της μάθησης. Στο πρόγραμμα παρέχονται όλα τα σπηλαιολογικά υλικά, και περιλαμβάνεται η μετακίνηση με λεωφορείο στο χώρο του σπηλαίου. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015.

Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους στη γραμματεία του Μουσείου (Μικρασιατών 1, Βόλος) κάθε μέρα 10:00-14:00. Επίσης, τηλεφωνικά μπορούν να ενημερώνονται στο 24210 36555 και στο 6973 034810 ή στην ιστοσελίδα www.volosmuseum.gr.