Ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με σκοπό μία πρώτη γνωριμία τους με τα σπήλαια διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εισαγωγή των παιδιών στον κόσμο των σπηλαίων μέσα από εικόνες και βίντεο από σπήλαια της Ελλάδας, και της Μαγνησίας ειδικότερα. Τα παιδιά γνωρίζουν τις υπόγειες ομορφιές του τόπου μας, το πώς δημιουργούνται τα σπήλαια και πώς διαμορφώνονται μέσα στο γεωλογικό χρόνο. Μαθαίνουν επίσης για τα ζώα που ζουν στο εσωτερικό τους, καθώς και για την χλωρίδα που τα περιβάλλει εξωτερικά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερα βιωματικά εργαστήρια, από τα οποία τρία πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου. Στο τέταρτο εργαστήριο οι «Μικροί Σπηλαιολόγοι» οδηγούνται σε κοντινό σπήλαιο του Βόλου και το εξερευνούν με τον ανάλογο εξοπλισμό και μελετούν τα χαρακτηριστικά του. Οι γονείς συνοδεύουν τα παιδιά στην εκδρομή δημιουργώντας ένα ευχάριστο κλίμα στη διαδικασία της εξερεύνησης και της μάθησης. Στο πρόγραμμα παρέχονται όλα τα σπηλαιολογικά υλικά, και περιλαμβάνεται η μετακίνηση με λεωφορείο στο χώρο του σπηλαίου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου κάθε Σάββατο πρωί. Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους από την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 στη γραμματεία του Μουσείου κάθε μέρα 10:00-14:00, εκτός Δευτέρας. Επίσης, τηλεφωνικά μπορούν να ενημερώνονται στο 24210 36555 ή στην ιστοσελίδα www.volosmuseum.gr