iNHeritage στη Λέσβο. Πρόσκληση για επιλογή του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου (Αγία Παρασκευή Λέσβου) στο πλαίσιο της δράσης Βιομηχανική Κληρονομιάς και καινοτομίας iNHeritage  απευθύνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Ένας από τους πιο αντιπροσωπευτικούς χώρους βιομηχανικής κληρονομιάς της Ελλάδας, το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας καλεί όσους εδιαφέρονται να περιηγηθούν σε αυτό, να εμπνευστούν, να δουλέψουν σε ομάδες και να μοιραστούν τις δικές τους καινοτόμες ιδέες!

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 31 Ιουλίου. Ημερομηνίες διεξαγωγής 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Η δράση iNHeritage εξελίσσεται σε 3 μουσεία-χώρους Βιομηχανικής Κληρονομιάς: α. το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου (Αγία Παρασκευή Λέσβου), β. το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου (Αθήνα) και γ. το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (Λαύριο). Για πρώτη φορά, φορείς από τους χώρους των μουσείων, της εκπαίδευσης και της επιχειρηματικότητας συμπράττουν για τη δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων που αφορούν στη βιομηχανική κληρονομιά και στην τόνωση της επιχειρηματικότητας των νέων αναφορικά με τον πολιτιστικό τομέα. Οι συμμετέχοντες στο iNHeritage, νέοι άνθρωποι διαφορετικών ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται για τις νέες τεχνολογίες, τις τέχνες, τον πολιτισμό και τις επιχειρήσεις θα κληθούν να σχεδιάσουν μια καινοτόμα ιδέα, με τη μορφή prototype (πρωτοτύπου), εμπνευσμένη από τον τομέα της βιομηχανικής κληρονομιάς.