Υπεγράφη από τον δήμαρχο Λέσβου Δημήτρη Βουνάτσο η σύμβαση για την επισκευή του Μουσείου Θεόφιλου και τη συντήρηση των έργων που φιλοξενεί.

Η προέγκριση του έργου είχε υπογραφεί από την Περιφέρεια τον περασμένο Οκτώβριο, το έργο επαναδημοπρατήθηκε από τον δήμο Λέσβου τον Ιανουάριο και η ολοκλήρωσή του αναμένεται να παραδώσει στο νησί έναν χώρο αντάξιο της πολιτιστικής κληρονομιάς που φιλοξενεί.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης- Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

Περιλαμβάνει την επισκευή και την αντικατάσταση της στέγης, την εγκατάσταση θέρμανσης και κατάλληλου φωτισμού, καθώς και την επισκευή των ηλεκτρολογικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων του κτιρίου (κλιματισμός, κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, αποστράγγιση, πυρόσβεση).

Οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα ενώ, σύμφωνα με τον δήμο Λέσβου, έχει δρομολογηθεί η μεταφορά των έργων του Θεόφιλου στην Αθήνα, ώστε να συντηρηθούν με ευθύνη και δαπάνες του υπουργείου Πολιτισμού.