«Διαδρομές στο Μουσείο», για γονείς και παιδιά από 5 χρονών και άνω, με την αρχαιολόγο-μουσειοπαιδαγωγό Κατερίνα Σταμίδη, διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης τις Κυριακές του Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

— Κυριακή 1 Φεβρουαρίου (11.30-12.30): «Πολύτιμα Υλικά της Αρχαιότητας» (κυνήγι θησαυρού στις Μόνιμες Συλλογές).

Ποια υλικά θεωρούνταν πολύτιμα στην αρχαιότητα; Ποιοι μπορούσαν να τα αποκτήσουν; Τι συμβόλιζαν; Ποιοι γνώριζαν τα μυστικά της κατεργασίας τους; Όσοι βρουν τις σωστές απαντήσεις, θα βρουν και το θησαυρό  του μουσείου.

— Κυριακή 8 Φεβρουαρίου (11.30-12.30): «Οι ασχολίες των αρχαίων Κυκλαδιτών».

Πώς ήταν η ζωή στις Κυκλάδες πριν από 5.000 χρόνια; Με τη βοήθεια των ειδωλίων, των αγγείων και άλλων αντικειμένων της Κυκλαδικής Συλλογής, οι συμμετέχοντες θα φανταστούν την καθημερινότητα ενός Κυκλαδικού οικισμού.

— Κυριακή 15 Φεβρουαρίου (11.30-12.30): «Αρχαία φυλακτά και μαγικά αντικείμενα».

Φοβούνταν οι αρχαίοι Έλληνες το κακό μάτι; Σε αυτή τη διαδρομή οι συμμετέχοντες θα αναζητήσουν τα φυλακτά που τους προστάτευαν, θα μάθουν για  τα μαγικά τους σύμβολα και θα μαντέψουν ποια άλλα αντικείμενα των Μόνιμων Συλλογών είχαν μαγικές δυνάμεις.

Συμμετοχή: €7 (για 1 παιδί και 1 συνοδό). Επιπλέον ενήλικας  €7. Επιπλέον παιδί €5.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210 7294220 (Δευτέρα-Παρασκευή: 10.00-13.00). Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα.