Εργαστήριο 3D γραφικών για παιδιά 12-15 ετών, με τον μουσειοπαιδαγωγό-digital artist Βαγγέλη Κολότσιο, διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Στο εργαστήριο τα παιδιά θα ασχοληθούν με την τεχνική του τρισδιάστατου γραφικού 3D. Θα γνωρίσουν από κοντά τις μόνιμες συλλογές του μουσείου και θα φτιάξουν στον υπολογιστή το δικό τους ψηφιακό 3D μουσείο, για να στεγάσουν τα δικά τους εκθέματα. Θα συνδυάσουν τα εκθέματα που υπάρχουν ήδη με άλλα δικά τους που θα κατασκευάσουν στον υπολογιστή. Θα έρθουν σε επαφή με την έννοια της συλλογής και στο τέλος θα φτιάξουν μία δική τους έκθεση μέσα σε ένα φανταστικό μουσείο που θα κατασκευάσουν μόνοι τους σε 3D ψηφιακό χώρο στον υπολογιστή.

Πρόκειται για έναν κύκλο 8 συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν στις εξής ημερομηνίες: Σάββατο 17, 24, 31 Ιανουαρίου, 1, 7, 14, 28 Φεβρουαρίου και 7, 14 Μαρτίου, και ώρες 13.00-15.00.

— 1η Συνάντηση: Παρουσίαση και ανάλυση των τεχνικών 3D που έχουν χρησιμοποιηθεί σε παρόμοια project. Γνωριμία με τα κυκλαδικά ειδώλια και τις άλλες μόνιμες συλλογές του μουσείου. Εκμάθηση ψηφιακής ζωγραφικής στον υπολογιστή.

— 2η Συνάντηση: Παρουσίαση της έννοιας της συλλογής σε ένα μουσείο. Κατασκευή από τα παιδιά της δικής τους συλλογής σύμφωνα με τα έργα του μουσείου και των δικών τους ενδιαφερόντων. Παρουσίαση του προγράμματος 3D στον υπολογιστή, με το οποίο θα γίνει το τελικό animation.

— 3η-8η Συνάντηση: Χτίσιμο του 3D φανταστικού μουσείου στον υπολογιστή. Κατασκευή των 3D εκθεμάτων για το μουσείο τους.

Συμμετοχή: Κύκλος 8 συναντήσεων €100 (αδέλφια €90). ΦΙΛΟΙ ΜΚΤ: €90 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο).

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210 7294220 / Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00-13.00.