Την Παρασκευή 26, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς που για δεύτερη χρονιά έχουν τον τίτλο «Τα πρόσωπα του Χρόνου».

Οι επισκέπτες του Μουσείου μπορούν να πάρουν μέρος σε θεματικές ξεναγήσεις, να δουν επιλεγμένα αντικείμενα και να μάθουν πώς μετρούσαν το χρόνο στο Βυζάντιο.

Επίσης μπορούν να πάρουν το θεματικό φυλλάδιο με θέμα τη μέτρηση του χρόνου στο Βυζάντιο και να περιηγηθούν μόνοι τους στο Μουσείο, παίρνοντας πληροφορίες για δέκα επιλεγμένα αντικείμενα.

Δύο σχολικά τμήματα ΣΤ’ Δημοτικού ή Α’ Γυμνασίου μπορούν να πάρουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα το χρόνο στο Βυζάντιο.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

— Παρασκευή 26 – Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου: Διάθεση φυλλαδίου θεματικής επίσκεψης στο Μουσείο με τίτλο «Τα πρόσωπα του Χρόνου: Μετρώντας το Χρόνο στο Βυζάντιο» με πληροφορίες για επιλεγμένα εκθέματα που αποκαλύπτουν τους τρόπους υπολογισμού του Χρόνου στο Βυζάντιο.

— Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου (9.00 και 10.30): Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές ΣΤ’ Δημοτικού ή Α’ Γυμνασίου: «Αλλοτινά και τωρινά πρόσωπα του χρόνου» (2 σχολικά τμήματα). Δηλώσεις συμμετοχής στον τομέα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο τηλ. 2313 306476.

— Παρασκευή 26, Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου (11.00-12.00): Θεματικές ξεναγήσεις για ενήλικες από αρχαιολόγο του Μουσείου με θέμα «Τα πρόσωπα του χρόνου: Μετρώντας το χρόνο στο Βυζάντιο». Για τις ξεναγήσεις απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής στην κα Μιχαλοπούλου, καθημερινά 10.30-13.00 στο τηλ. 2313 306403.

Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Επιμέλεια εκδηλώσεων: Ρ. Βεροπουλίδου (δρ αρχαιολογίας), Α. Τζιτζιμπάση (αρχαιολόγος) και Ε. Φουρλίγκα (αρχαιολόγος-μουσειολόγος).