Μαγικές στιγμές στα Μουσεία της Φθιώτιδας με την Πανσέληνο του Αυγούστου έζησαν οι επισκέπτες που αθρόα συνέρρευσαν στο πλαίσιο των καθιερωμένων εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στο Κάστρο Λαμίας 1000 άτομα παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις ξεναγήσεις αρχαιολόγων της ΙΔ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων εστιάζοντας σε ένα ξεχωριστό έκθεμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Λαμίας με την αρχαιότερη απεικόνιση αστερισμών στον ελλαδικό χώρο από τον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο (αρχαίες Αλές), περιηγήθηκαν στις εκθέσεις εικαστικών και απόλαυσαν ποιοτική μουσική από την Ομάδα Λυρικού Θεάτρου «Ραφή» στο φως του φεγγαριού.

Στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας στην Υπάτη 500 άτομα επισκέφτηκαν την πανευρωπαϊκή έκθεση «Φυτά και πολιτισμός στην ιστορία της Ευρώπης» και σιγοτραγούδησαν με την χορωδία της Δαύλειας αγαπημένα τραγούδια γνωστών συνθετών.

Τέλος, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης, περί τα 100 άτομα ξεναγήθηκαν στις μόνιμες εκθέσεις του και ταξίδεψαν σε γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της Ελλάδας μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Γιώργου Αθανασόπουλου.

Η ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, η 24η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και η προϊσταμένη αρχαιολόγος Μαρία  – Φωτεινή Παπακωνσταντίνου εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένοι διοργάνωση των εκδηλώσεων και στο κοινό που με την παρουσία του στηρίζει και ενδυναμώνει τον θεσμό.