Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Έκθεση
Η αφίσα της έκθεσης.
- +
από Archaeology Newsroom

Από την Κωνσταντινούπολη στη Ρώμη: το ταξίδι ενός ζωγράφου

Στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Τον θεωρητικό προβληματισμό του για την εικαστική παράδοση παρουσιάζει ο ζωγράφος Γιώργος Χατζημιχάλης, σε μια έκθεση-εγκατάσταση με τίτλο «Officinae Pictorum / c.1221-c.1445. Το Ταξίδι», που θα εγκαινιαστεί σήμερα, και ώρα 20.οο, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Οι μορφές από ένα βυζαντινό εικονογραφημένο χειρόγραφο του 11ου αιώνα και από τον πίνακα «Η Βάπτιση» (c. 1445) του Iταλού Piero della Francesca γίνονται η αφορμή για την αφήγηση του ταξιδιού ενός ζωγράφου από την Κωνσταντινούπολη στη Ρώμη. Το ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο ενός φανταστικού ζωγράφου γίνεται ο θεωρητικός στοχασμός του καλλιτέχνη γύρω από την εικαστική παράδοση, ενώ οι εικονογραφικές ρίζες της Αναγέννησης ανιχνεύονται στη Βυζαντινή ζωγραφική.

H χωρική εγκατάσταση του ζωγράφου Γιώργου Χατζημιχάλη «Officinae Pictorum / c.1221-c.1445. Το Ταξίδι» εγγράφεται στη σειρά των περιοδικών εκθέσεων του Βυζαντινού Μουσείου με διερευνητικό και κριτικό χαρακτήρα γύρω από τον θεωρητικό προβληματισμό σχετικά με τις πολιτισμικές σχέσεις μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014, στις 19.00, ο ζωγράφος θα ξεναγήσει το κοινό στην έκθεση του.

Διάρκεια έκθεσης: 7 Μαΐου έως 6 Ιουλίου 2014. Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή 8:00-20:00. Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα.