Με έκπτωση 50% θα προσφέρονται οι εκδόσεις του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου στο πωλητήριό του το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013. Οι εκδόσεις περιλαμβάνουν καταλόγους των μόνιμων συλλογών του Μουσείου και των περιοδικών εκθέσεων, ημερολόγια, περιοδικά μουσειολογικού ενδιαφέροντος, εκπαιδευτικές εκδόσεις, αφίσες, χριστουγεννιάτικα στολίδια και έργα καλλιτεχνών (υαλογραφίες και μεταξοτυπίες), οι οποίοι στο παρελθόν είχαν εκθέσει τα έργα τους στο Μουσείο.

Στο πωλητήριο θα διατίθεται το «τυχερό» (γούρι) του 2014 που εκδίδει ο Σύλλογος των Φίλων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου στην τιμή των 35 ευρώ το ασημένιο και στην τιμή των 20 ευρώ το μπρούτζινο. Το θέμα του είναι εμπνευσμένο από την επέτειο των 100 χρόνων που συμπληρώνει το Μουσείο την προσεχή χρονιά. Επίσης θα υπάρχουν προσφορές έως και 20% στα «τυχερά» παλαιότερων ετών.

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 12:00 ο κήπος του Βυζαντινού Μουσείου θα υποδεχτεί τη Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, ενώ την ίδια μέρα η είσοδος στη μόνιμη και τις περιοδικές εκθέσεις του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου θα είναι ελεύθερη.