Μουσικές, χορευτικές και άλλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σήμερα, Τρίτη 1η Απριλίου, πρώτη ημέρα της εφαρμογής του Eθνικού Πιλοτικού Προγράμματος αναβάθμισης 33 μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Όλες οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 6 μ.μ., εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά. Παρόμοιες συναυλίες και παραστάσεις προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα και σε άλλα μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Το πρόγραμμα για σήμερα έχει ως εξής:

– Αθήνα: Συναυλία a capella κλιμακίου της Παιδικής Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στα Προπύλαια της Ακρόπολης (5 μ.μ.). Συναυλία δυο μονωδών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με συνοδεία πιάνου, στην αίθουσα του Βωμού του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (7 μ.μ.). Σπουδαστές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού χορεύουν με συνοδεία πιάνου στην αυλή του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου.

– Θεσσαλονίκη: Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης (7 μ.μ.). Συναυλία της Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της πόλης.

– Δελφοί: Συναυλία με παραδοσιακά όργανα από την περιοχή του Παρνασσού και παραδοσιακοί χοροί από τον σύλλογο «Το Χοροστάσι» στην είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών. Ο δήμος θα προσφέρει γλυκά και άλλα εδέσματα.

– Ολυμπία: Ρεσιτάλ πιάνου της Κωστούλας Σακκά στο αίθριο του Νέου Μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας.

– Σπάρτη: Συναυλία της Φιλαρμονικής του δήμου Σπάρτης στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου Μυστρά.

– Ναύπλιο: Συναυλία χορωδίας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη στον Αρχαιολογικό Χώρο Παλαμηδίου.

– Δήλος: Μουσική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυκόνου.

– Μυκήνες: Μουσική εκδήλωση στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου.

– Επίδαυρος: Παραδοσιακοί χοροί στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου.

– Ρόδος: Συναυλία της Φιλαρμονικής στο Παλάτι του Μεγάλου Μάγιστρου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου (7 μ.μ.).

– Κέρκυρα: Συναυλία με το σύνολο «Οι Κανταδόροι» στην είσοδο του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης.

– Σαντορίνη: Ρεσιτάλ της πιανίστριας Μυρτώς Ασημακοπούλου στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου του Ακρωτηρίου.

– Ηράκλειο: Συναυλία της Φιλαρμονικής του δήμου στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου της Κνωσού, καθώς και κουαρτέτου στο φουαγιέ του Μουσείου Ηρακλείου.

– Λασίθι: Μουσική εκδήλωση στη Σπιναλόγκα και περίπλους της νήσου με καΐκια.

Κατάλογος των 33 μουσείων και αρχαιολογικών χώρων

Αρχαιολογικός Χώρος Ακρόπολης, Θέατρο Διονύσου και Αρχαία Αγορά, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνας, Ολυμπιείο – Αθήνα, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθήνας, Αρχαιολογικός Χώρος Σουνίου, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, Αρχαιολογικός Χώρος Επιδαύρου, Αρχαιολογικός Χώρος Μυκηνών, Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Ολυμπίας, Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας, Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών, Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, Βασιλικοί Τάφοι Βεργίνας, Αρχαιολογικός Χώρος Δήλου, Ακρωτήρι Θήρας, Αρχαιολογικός Χώρος Λίνδου, Αρχαιολογικός Χώρος Ασκληπιείου Κω, Κάστρο Κω, Αρχαία Κάμειρος, Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου, Ακρόπολη Ιαλυσού, Αρχαιολογικός Χώρος Κνωσού, Αρχαιολογικός Χώρος Φαιστού, Σπήλαιο Ψυχρού, Λασίθι, Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Κορίνθου, Παλάτι Μεγάλου Μάγιστρου- Ιπποτών Ρόδου, Αρχαιολογικός Χώρος Μυστρά, Σπιναλόγκα, Φρούριο Κέρκυρας, Αρχαιολογικός Χώρος Παλαμηδίου και Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.