Κυριακάτικες ομαδικές δραστηριότητες για παιδιά και γονείς έχει προγραμματίσει το Μουσείο Ακρόπολης για το προσεχές διάστημα.

Αναλυτικά οι δραστηριότητες είναι οι εξής:

Μύθοι σε εικόνες

Αν σας αρέσουν οι μύθοι, το Μουσείο Ακρόπολης είναι το σωστό μέρος για σας! Γιατί τους μύθους δεν τους διαβάζουμε μόνο, αλλά τους βλέπουμε να απεικονίζονται και επάνω σε πανέμορφα έργα της αρχαίας τέχνης! Ελάτε να παρατηρήσουμε από πολύ κοντά πώς ο καλλιτέχνης έδωσε ζωή και συναισθήματα στους πρωταγωνιστές των μύθων του! Ελάτε να μάθουμε πώς ο αρχαίος συγγραφέας ζωντάνεψε με πολύ διαφορετικό τρόπο τις ίδιες ιστορίες! Μπορείτε κι εσείς να αφηγηθείτε τους ίδιους μύθους με το δικό σας προσωπικό τρόπο!

Το κινητό εργαστήριο υποστηρίζεται από τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές του Μουσείου. Βάση του κάθε εργαστηρίου αποτελεί ένα επιλεγμένο αριστουργηματικό έκθεμα των αρχαϊκών ή των κλασικών χρόνων. Το εργαστήριο διευκολύνουν επεξεργασμένα κείμενα αρχαίων συγγραφέων και υλικά δημιουργίας για το κινητό εργαστήριο.

Προσφέρονται τα παρακάτω διαφορετικά εργαστήρια: «Μύθοι σε εικόνες: Ηρακλής και Ύδρα» (Κυριακή 20 Ιουλίου 2014, 11.00), «Μύθοι σε εικόνες: Ο Ηρακλής γίνεται θεός» (Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, 11.00), «Μύθοι σε εικόνες: Κενταυρομαχία» (Κυριακή 27 Απριλίου 2014, 11.00), «Μύθοι σε εικόνες: Γιγαντομαχία» (Κυριακή 22 Ιουνίου 2014, 11.00).

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά 8-12 ετών. Για τη συμμετοχή απαιτείται προμήθεια ειδικού εισιτηρίου (συμβολικό αντίτιμο 2 ευρώ για κάθε παιδί). Αριθμός συμμετεχόντων ανά εργαστήρι: 20 παιδιά. Διάρκεια: 40 λεπτά.

Εκπλήξεις ανάμεσα στα αγάλματα!

Μέσα στις αίθουσες του Μουσείου Ακρόπολης υπάρχουν απίστευτα πολλά πράγματα να ανακαλύψετε! Τα αγάλματα φαίνονται ακίνητα και σιωπηλά. Όμως με τη βοήθειά σας μπορούν να αποκτήσουν όχι μόνο φωνή και κίνηση, αλλά και συναισθήματα, ονόματα και ιστορίες! Ελάτε μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, να δώσουμε ζωή στα ζωάκια, τις όμορφες κοπέλες και τα αγάλματα με την παγωμένη κίνηση! Μετά τη βόλτα σας μπορείτε να πάρετε μαζί σας όσα είδατε και ζήσατε στο οικογενειακό σας άλμπουμ!

Οι θεματικοί περίπατοι υποστηρίζονται από τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές και πραγματοποιούνται μέσα στις αίθουσες του πρώτου ορόφου του Μουσείου. Βάση του κάθε περιπάτου αποτελούν μερικά επιλεγμένα αριστουργηματικά εκθέματα των αρχαϊκών ή των κλασικών χρόνων. Την εμπειρία διευκολύνουν η φαντασία, τα μάτια, η φωνή και η κίνησή μας, καθώς και υλικά δημιουργίας και μαξιλαράκια.

Οι περίπατοι στο Μουσείο κινούνται γύρω από τα παρακάτω θέματα: «Πού είναι τα ζωάκια στον κήπο με τα αγάλματα;» (16 Μαρτίου 2014 και 8 Ιουνίου 2014, 11.00), «Όμορφα στολίδια μέσα στο φως!» (6 Απριλίου 2014 και 6 Ιουλίου 2014, 11.00), «Κινούμενα αγάλματα!» (4 Μαΐου 2014, 11.00).

Οι περίπατοι απευθύνονται σε παιδιά 4-6 ετών μαζί με τους γονείς τους. Για τη συμμετοχή απαιτείται προμήθεια ειδικού εισιτηρίου (συμβολικό αντίτιμο 2 ευρώ για κάθε παιδί). Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 15 παιδιά και γονείς. Διάρκεια: 30 λεπτά.

Γλυκές προσφορές για θεούς και ανθρώπους

Το Μουσείο Ακρόπολης είναι γεμάτο προσφορές στους θεούς της αρχαιότητας! Γνωρίζατε όμως ότι οι θεοί δέχονταν και νόστιμα γλυκίσματα, που πολλές φορές απολάμβαναν και οι ίδιοι οι άνθρωποι στα σπίτια τους; Ελάτε στο Μουσείο να γίνουμε ερευνητές και να πειραματιστούμε με υλικά μαγειρικής για να καταλάβουμε πώς μπορούμε να μάθουμε σήμερα για τις αρχαίες απολαύσεις που, δυστυχώς, δεν μένουν στο χρόνο!

Το εργαστήριο υποστηρίζεται από τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές και πραγματοποιείται στις αίθουσες του Μουσείου και στο φωτεινό χώρο του εστιατορίου. Βάση του εργαστηρίου αποτελούν αριστουργηματικά τάματα των αρχαϊκών χρόνων, καθώς και αρχαίες γραπτές και εικονογραφικές πηγές για τα φθαρτά αρχαία γλυκίσματα. Το εργαστήριο διευκολύνουν υλικά και σκεύη μαγειρικής.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 7-12 ετών. Για τη συμμετοχή απαιτείται προμήθεια ειδικού εισιτηρίου (συμβολικό αντίτιμο 3 ευρώ για κάθε παιδί). Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 15 παιδιά. Διάρκεια εργαστηρίου: 1 ώρα και 30 λεπτά.

Ημερομηνίες: 23 Μαρτίου 2014, 13 Απριλίου 2014, 11 Μαΐου 2014, 15 Ιουνίου 2014, 13 Ιουλίου 2014, στις 11.00.

Δημιουργώ τέχνη και τοπίο

Ελάτε στο Μουσείο Ακρόπολης και μάθετε την τέχνη σας από τα κατορθώματα μεγάλων αρχαίων γλυπτών στο ιερό της Ακρόπολης. Θα εκπλαγείτε με την ποικιλία που είχε η εμφάνιση των αγαλμάτων κάποτε και την ομορφιά που θα έδινε στο χώρο αυτό! Θα αναρωτηθείτε πού έχετε δει αγάλματα στη σύγχρονη πόλη μας. Μπορείτε στη συνέχεια, με τη δική σας τρισδιάστατη τέχνη, να κάνετε θαύματα και να ομορφύνετε το χώρο που θα επιλέξετε και θα στήσετε με τους συνεργάτες σας!

Το εργαστήριο υποστηρίζεται από τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές και πραγματοποιείται στις αίθουσες του Μουσείου. Βάση του εργαστηρίου αποτελούν αριστουργηματικά αγάλματα των αρχαϊκών χρόνων και αρχαίες γραπτές και εικονογραφικές πηγές για την τρισδιάστατη τέχνη και το χώρο της Ακρόπολης. Το εργαστήριο διευκολύνουν υλικά δημιουργίας τρισδιάστατης τέχνης, καθώς έτοιμα αντικείμενα-σύμβολα για να στήσουν τα παιδιά τον προσωπικό τους χώρο (πόλη, διάστημα κ.λπ.) που θα περιβάλλει την τέχνη τους.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 8-12 ετών. Για τη συμμετοχή απαιτείται προμήθεια ειδικού εισιτηρίου (συμβολικό αντίτιμο 3 ευρώ για κάθε παιδί). Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 15 παιδιά. Διάρκεια εργαστηρίου: 1 ώρα και 15 λεπτά.

Ημερομηνίες: 1 Ιουνίου 2014, 29 Ιουνίου 2014, 27 Ιουλίου 2014, στις 11.00.