Το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου αποφάσισε ομόφωνα τη χρηματοδότηση για τη συνέχιση του ανασκαφικού έργου στη ρωμαϊκή έπαυλη που ανακαλύφθηκε στην περιοχή Κατουνίστρα στο Λουτράκι Κορινθίας.

Ειδικότερα το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του υπουργείου Πολιτισμού, για την υλοποίηση του έργου «Ανασκαφική έρευνα Ρωμαϊκής Έπαυλης στην Κατουνίστρα Λουτρακίου Νομού Κορινθίας», με συνολικό προϋπολογισμό 45.000 ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί θα συνεχιστεί το ανασκαφικό έργο από την αρχαιολόγο Ζωή Ασλαματζίδου και την ομάδα της, που έχει φέρει στο φως πολύ σημαντικά ευρήματα.

Πρόκειται για έργο που εκπονείται με άδεια του υπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο πενταετούς προγράμματος ανασκαφικής έρευνας, το οποίο στηρίζεται σε εθελοντές, μεταξύ των οποίων η ομάδα Φίλων του Μουσείου Περαχώρας, που αφιλοκερδώς συμμετέχουν στην εξέλιξη των αρχαιολογικών ερευνών.

Τέλος, επισημαίνεται ότι με την απόφαση αυτή του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου έγινε το τελικό βήμα για τη χρηματοδότηση της ανασκαφής της έπαυλης μέσα στα τρία επόμενα έτη, με στόχο την ολοκλήρωση της ανασκαφής και τη συνολική ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου στην Κατουνίστρα Λουτρακίου.