Πώς ορίζεται ο χρόνος; Πόσοι διαφορετικοί χρόνοι υπάρχουν; Τι είναι ο αντικειμενικός χρόνος; Πώς τον ορίζουμε; Υπάρχει υποκειμενικός χρόνος;

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πριν, τώρα, μετά…» για παιδιά Α΄- ΣΤ΄Δημοτικού.

Τα παιδιά απαντούν στα παραπάνω ερωτήματα και με διασκεδαστικό τρόπο παίζουν με τη δύσκολη έννοια του χρόνου με οδηγό μύθους, αντικείμενα των συλλογών του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και αντίπαλο… το χρόνο!

Το θέμα του χρόνου είναι αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητάς μας. Ο χρόνος μπορεί να είναι υποκειμενικός, αντικειμενικός αλλά πάντοτε μεταβλητός. Τα παιδιά μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ερευνήσουν μύθους που αφορούν στο χρόνο, θα ανακαλύψουν τις διαφορές και ομοιότητες του αντικειμενικού και υποκειμενικού χρόνου, με τη χρήση των συλλογών του Μουσείου και θα αντιληφθούν τον κύκλο ζωής των ανθρώπων.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρες 12:00-13:00. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2103312995. Δεν απαιτείται οικονομική συμμετοχή.

Το Παιδικό Μουσείο (Κυδαθηναίων 14, Πλάκα) είναι ανοιχτό στο κοινό Τρίτη έως Παρασκευή 10:00-14:00 και Σάββατο και Κυριακή 10:00-15:00. Η είσοδος στο Μουσείο και τα εκθέματά του είναι ελεύθερη. Τηλ.: 2103312995, e-mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr