Tο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο γιορτάζει τη φθινοπωρινή ισημερία με την παράσταση «Lichtmond: Το Φωτεινό Σύμπαν», η οποία θα προβληθεί μόνο το βράδυ του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου 2013 στο θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Το «Lichtmond: Το Φωτεινό Σύμπαν» είναι μια βραβευμένη πλανηταριακή παραγωγή, σαν ένα «ποιητικό ταξίδι» ανάμεσα σε ήχους και εικονικά τοπία. Πρόκειται για μια συναρπαστική «απόδραση» σε ένα εικονικό παράλληλο Σύμπαν, σε έναν κόσμο με τους δικούς του φανταστικούς ήλιους και τη δική του ιδιαίτερη Γη, μια «κατάδυση» σε έναν ωκεανό από ηλεκτρονικούς ήχους και συναρπαστικές ψηφιακές εικόνες.

Τη μουσική της παράστασης συνυπογράφουν οι Giorgio και Martin Koppehele, καθώς και oι Alan Parsons, I Muvrini και Boy George, οι οποίοι έχουν αποσπάσει πληθώρα βραβείων για τη δουλειά τους αυτή. Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Πλανηταρίων (IPS), Διευθυντής του Πλανηταρίου του Αμβούργου και μέλος της ομάδας που σκηνοθέτησε την παράσταση, Thomas W. Kraupe, θα προλογίσει την παράσταση και θα μοιραστεί με το κοινό τις εμπειρίες του από τη διαδικασία της παραγωγής.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθούν τρεις παραστάσεις (ώρες 18:30, 20:00 και 21:00). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, απαραίτητα είναι όμως τα δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων θα αρχίσει στις 17:30 της ίδιας ημέρας και έως εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων από το ταμείο του Πλανηταρίου (Λ. Συγγρού 387, Παλ. Φάληρο – είσοδος από Πεντέλης 11).

Η διάρκεια της παράστασης είναι 51 λεπτά και προτείνεται για ενήλικες και παιδιά Γυμνασίου και άνω.