Ενημερωτικά φυλλάδια στους επισκέπτες αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και μνημείων διανέμουν σήμερα το βράδυ, Τετάρτη 21 Αυγούστου, εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με αφορμή τον εορτασμό της αυγουστιάτικης πανσελήνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του υπουργείου (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ), τα φυλλάδια θα ενημερώνουν τον κόσμο «για τις επιπτώσεις στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό από τις εκατοντάδες απολύσεις που επιβάλλονται από την τρόικα και που υλοποιεί η κυβέρνηση».

Οι εργαζόμενοι ζητούν, επίσης, από το κοινό να εκφράσει τη συμπαράστασή του στον «αγώνα ενάντια στις απολύσεις», υπογράφοντας στην ιστοσελίδα http://www.poeyppo.gr/.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι, στο πλαίσιο του θεσμού της αυγουστιάτικης πανσελήνου, στον οποίο φέτος συμμετέχουν περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ανοιχτές στο κοινό, για τις οποίες κάθε χρόνο φροντίζουν πρωτίστως οι αρχαιοφύλακες, αλλά και όλοι όσοι προετοιμάζουν τους χώρους αυτούς.

«Αυτή είναι η προσφορά όλων εμάς που έχουμε ταχθεί να προστατεύουμε, να συντηρούμε και να αναδεικνύουμε τον Ελληνικό Πολιτισμό και για τον σκοπό αυτόν εργαζόμαστε με αυταπάρνηση, κάτω από αντίξοες συνθήκες που προκύπτουν από την υποχρηματοδότηση του υπουργείου Πολιτισμού και την υποστελέχωση των υπηρεσιών» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, που ταυτόχρονα εκφράζει την αγωνία «για το εάν θα μπορέσει να επαναληφθεί μια τέτοια εκδήλωση στο μέλλον, εφόσον προχωρήσουν οι απολύσεις στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού».