Χτες Τρίτη 25 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής του Υπουργείου Πολιτισμού από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό ΠΑΙΘΠΑ κ. Κώστα Τζαβάρα στον νέο Υπουργό Πολιτισμού κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, παρουσία του νέου Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού και της Γενικής Γραμματέως Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη.

Στην ομιλία του ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «ο ελληνικός πολιτισμός είναι το μέγιστο κεφάλαιο που διαθέτει αυτή η χώρα αλλά ταυτόχρονα αποτελεί τον κεντρικό άξονα αναφοράς στην εξέλιξη του ανθρωπίνου πνεύματος διεθνώς».

Αναφέρθηκε στη σημασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και στον πολιτισμό, σημειώνοντας ότι «έχει σημασία να δημιουργείται πολιτισμός χωρίς την κρατική ασφυξία και κρατική κηδεμονία», ενώ εξέφρασε και την εμπιστοσύνη του «στους ανθρώπους του πολιτισμού και του πνεύματος, στους ανθρώπους της τέχνης που μοχθούν σήμερα για να υλοποιήσουν το μεράκι τους και το όραμά τους στην Ελλάδα».

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι θεωρεί σωστή απόφαση την επανασύσταση του Υπουργείου Πολιτισμού και για λόγους συμβολισμού αλλά και για λόγους ουσίας, γιατί, όπως είπε: «Ελλάδα σημαίνει πολιτισμός».

Τέλος, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός ΠΑΙΘΠΑ κ. Κώστας Τζαβάρας στην ομιλία του αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αρμονική συνεργασία που είχε με τη Γενική Γραμματέα Λίνα Μενδώνη, επισημαίνοντας ότι «όλοι πήραμε και χρησιμοποιήσαμε και τις γνώσεις της και την πείρα της».