Μια σειρά από θερινά εφηβικά εργαστήρια ξεκινούν φέτος τον Ιούλιο στον «Ελληνικό Κόσμο». Τα εργαστήρια που απευθύνονται σε παιδιά από 11 ετών και άνω και διαρκούν μια βδομάδα, αφορούν τον κινηματογράφο, τη μουσική, τη δημιουργική γραφή και την πηλοπλαστική.

«Γυρίζω ταινία…»

Εργαστήριο filmmaking Ι και ΙΙ με το σκηνοθέτη Αντώνη Αγγελόπουλο. Τα παιδιά μαθαίνουν την τέχνη του κινηματογράφου, γυρίζοντας τη δική τους ταινία. Με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Αντώνη Αγγελόπουλου, ανακαλύπτουν το μαγικό κόσμο της δημιουργίας μιας ταινίας.

Χρονική περίοδος: 1-5  και 8-12 Ιουλίου 2013. Ώρα έναρξης: 11:00. Διάρκεια: 3 ώρες. Κόστος Συμμετοχής: 150 ευρώ/εβδομάδα.

«Γράφοντας το πρώτο σου σενάριο…»

Εργαστήριο δημιουργικής γραφής με τη σεναριογράφο Ευανθία Κυπριανού. Για όλους τους μαθητές που επιθυμούν να γράψουν ένα σενάριο, μια καλή έκθεση στο σχολείο, ένα μυθιστόρημα, ένα βιβλίο κόμικ, ένα video game, μια θεατρική παράσταση, μια τηλεοπτική σειρά, ένα music video, ή που απλά θέλουν ο λόγος τους να είναι αποτελεσματικός, η απάντηση είναι η Τεχνική Σεναρίου.

Γράφοντας μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος, ο διδασκόμενος δουλεύει το θέμα, το είδος (κωμωδία/δράμα), τη δομή, την πλοκή, τους χαρακτήρες, το διάλογο και τις σκηνές του σεναρίου του. Ο μαθητής περνάει από τη θεωρία στην πράξη και έχοντας την κατάλληλη εκπαίδευση, μαθαίνει πως να κρατήσει το θεατή καθηλωμένο και πώς να κάνει ένα παραγωγό να αγοράσει το σενάριό του.

Χρονική περίοδος: 1-5 Ιουλίου 2013. Ώρα έναρξης: 11:00. Διάρκεια: 3 ώρες. Κόστος Συμμετοχής: 120 ευρώ/ανά εβδομάδα

«Μουσική…»

Physical Computing και Προγραμματισμός Ηλεκτρονικής/Ηλεκτροακουστικής Μουσικής με Pure Data και Arduino με τo συνθέτη Αλέξη Δρυμωνίτη.

Πώς ο φυσικός κόσμος μπλέκει με τον κόσμο των υπολογιστών; Στο εργαστήρι αυτό τα παιδιά θα εισαχθούν στον κόσμο του ηλεκτρονικού ήχου και των αισθητήρων. Χρησιμοποιώντας τα προγράμματα Pure Data και Arduino θα μάθουν να φτιάχνουν όργανα ηλεκτρονικής μουσικής, τα οποία θα ελέγχουν με το σώμα τους (π.χ. ταχύτητα κίνησης του χεριού, απόσταση από αισθητήρα, πίεση σε αισθητήρα κ.ά.). Θα μάθουν βασικές αρχές προγραμματισμού Η/Υ, θα εισαχθούν στη φιλοσοφία του προγραμματισμού και θα φτιάξουν ηλεκτρονικά κυκλώματα ώστε ο υπολογιστής να «αισθάνεται» τον κόσμο γύρω του.

Χρονική περίοδος: 1-5 και 8-12 Ιουλίου 2013. Ώρα έναρξης: 11:00. Διάρκεια: 3 ώρες. Κόστος Συμμετοχής: 120 ευρώ/ανά εβδομάδα.

«Εργαστήριο πηλοπλαστικής…»

Εργαστήριο πηλοπλαστικής με τον εικαστικό Σταύρο Παπασάββα.

Πώς ο άνθρωπος μπορεί να δαμάσει ένα κομμάτι πηλό; Ο εικαστικός Σταύρος Παπασάββας διδάσκει στα παιδιά την τεχνική του πηλού με τα χέρια. Με κύριο υλικό τον πηλό, τα παιδιά φεύγουν από τον «Ελληνικό Κόσμο» με τις δικές τους δημιουργίες.

Χρονική περίοδος: 8-12 Ιουλίου 2013. Ώρα έναρξης: 11:00. Διάρκεια: 2 ώρες. Κόστος Συμμετοχής: 80 ευρώ/ανά εβδομάδα.

Πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος). Για επιπλέον πληροφορίες, κρατήσεις: τηλ. 212 2540600 (http://www.hellenic-cosmos.gr/).