Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με τίτλο «Μεδεών – Μυκηναϊκές σφραγίδες» εγκαινιάζεται την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 και ώρα 09:00 στην Αρχαιολογική Συλλογή Διστόμου.

Σκοπός του προγράμματος, το οποίο διοργανώνει η Θ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, είναι η εξοικείωση των παιδιών με τη μυκηναϊκή τέχνη και ιδιαίτερα με τις μυκηναϊκές σφραγίδες.

Ο Αρχαιολογικός Χώρος του Φωκικού Μεδεώνα είναι γνωστός κυρίως για την ακρόπολη των ιστορικών χρόνων. Ωστόσο, ο λόφος των Αγίων Θεοδώρων, η σημερινή ονομασία της περιοχής, που κάποτε ευημερούσε η αρχαία πόλη του Μεδεώνα, είχε κατοικηθεί από τους πρώιμους προϊστορικούς χρόνους. Τα σπουδαία ευρήματα του Μεδεώνα αποτελούν μόνιμα εκθέματα της Αρχαιολογικής Συλλογής Διστόμου.

Με οδηγό τις μοναδικές μυκηναϊκές σφραγίδες που έχουν βρεθεί σε αυτή την αρχαία πόλη του Κορινθιακού κόλπου, τα παιδιά θα κάνουν ένα ταξίδι στο χρόνο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ακολουθεί δημιουργικό παιχνίδι, όπου θα κατασκευάσουν και θα δημιουργήσουν τις δικές τους σφραγίδες εμπνευσμένες από τις αρχαίες παραστάσεις.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (τάξεων Γ’, Δ’ , Ε’ και ΣΤ’). Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί δύο ώρες (120 λεπτά) και δε γίνεται διακοπή για διάλειμμα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινάει πιλοτικά με το Δημοτικό Σχολείο του Διστόμου. Το πρόγραμμα θα υλοποιείται μετά από συνεννόηση με τη Θ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Τηλέφωνα: 22620 23559 / 89359.