Αδελφοποιήθηκαν, για ιστορικούς λόγους, οι δήμοι Άργους-Μυκηνών και Βέροιας (Βεργίνας), με απόφαση των δημοτικών τους συμβουλίων.

Σε επιστολή του προς τον δήμαρχο της Βέροιας, ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Καμπόσος σημειώνει πως οι δύο δήμοι έχουν τη σπουδαία τύχη να βρίσκονται σε περιοχές που καθόρισαν την ιστορία και τον πολιτισμό του έθνους.

Τόσο στον δήμο Βέροιας, όσο και σε εκείνον του Άργους-Μυκηνών ανήκουν διοικητικά δύο παγκοσμίου ακτινοβολίας αρχαιολογικοί χώροι, αυτοί της Βεργίνας και των Μυκηνών και πολλοί άλλοι. Εξάλλου, οι κοινοί πρόγονοι αποτέλεσαν τη βάση μιας πανάρχαιας συγγένειας. Ηρόδοτος, Πλούταρχος, Αρριανός και άλλοι μαρτυρούν για τους Μακεδόνες, που έλκουν την καταγωγή τους από το Άργος, ενώ ο αυτοκράτορας Ιουλιανός εκφράζει την εκτίμηση που τρέφει για την πόλη του Άργους λέγοντας: «Υπέρ της των Αργείων πόλεως πολλά μεν αν τις ειπείν έχοι σεμνύνειν αυτήν εθέλων, παλαιά και νέα πράγματα… Αλλά δή και τα τοσαύτα περί τους Πέρσας υπό των Μακεδόνων γενόμενα ταύτη προσήκειν τη πόλει δικαίως αν τις υπολάβοι… Φιλίππου τε γάρ και Αλεξάνδρου των πάνυ των προγόνων πατρίς ην αύτη».