Eργαστήριο φωτογραφίας με θέμα «Φωτογραφίζοντας τα μνημεία. Αρχαιολογικοί τόποι – Ιστορικά και Σύγχρονα κτήρια» διοργανώνει η MONUMENTA, στις 1-22 Νοεμβρίου 2012 (τρίωρες συναντήσεις, δύο ανά εβδομάδα). Ο χώρος διεξαγωγής θα ανακοινωθεί σύντομα.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει:

— Ιστορική επισκόπηση της φωτογραφικής απεικόνισης μνημείων και θεωρητική προσέγγιση των χρήσεων και εφαρμογών της μέσα από ανάλυση της σχέσης με την αρχαιολογία, την αρχιτεκτονική, την πολεοδομία και την πολιτική. Παρουσίαση και εξέταση της σύγχρονης φωτογραφικής παραγωγής, στα πεδία των εφαρμοσμένων και καλλιτεχνικών πρακτικών της.

— Βασικά στοιχεία τεχνικής λήψης και επεξεργασίας φωτογραφικής εικόνας. Έμφαση στις ιδιαιτερότητες της τεχνικής και της μεθόδου φωτογραφικής καταγραφής του αστικού χώρου και των αρχιτεκτονικών δομών.

— Ομαδική φωτογράφιση σε εξωτερικούς χώρους με έμφαση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Συζήτηση και ανάπτυξη θεμάτων πάνω στο έργο των συμμετεχόντων. Υποστήριξη στην τελική δημιουργία μιας φωτογραφικής σειράς για κάθε συμμετέχοντα/ουσα.

— Διανομή σημειώσεων και παρουσιάσεων σε ηλεκτρονική μορφή (pdf, powerpoint) και χορήγηση βεβαιώσεων παρακολούθησης.

Το εργαστήριο θα συντονίσουν οι φωτογράφοι Στέργιος Καράβατος, και Jeff Vanderpool.

Για να συμμετέχετε χρειάζονται απλές γνώσεις χρήσης ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής και ηλεκτρονικού υπολογιστή, κατοχή ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής (κατά προτίμηση με δυνατότητα χειροκίνητων ρυθμίσεων) και laptop.

Το κόστος του εργαστηρίου είναι 170 € /φοιτητικό 120 € /μέλη MONUMENTA 140 € (για την κάλυψη των εξόδων).

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής www.monumenta.org, 2130023342 (Τρ. 11-1, Τετ. 4-6), 6973 308857, info@monumenta.org