Πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Δήμου Ηρακλείου στην Ανδρόγεω, η παρουσίαση του βιβλίου του Στέλιου Μανωλιούδη «Από τα αρχαία λατομεία στα μνημεία του πολιτισμού» μυθικοί ήρωες και αινίγματα τεχνολογίας. Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό του Ηρακλείου σε μία βραδιά που τα ίχνη πάνω στις πέτρες των αρχαίων έδωσαν πολλά μηνύματα:

Για τη γλώσσα μας αφού η λέξη λαός προέρχεται από τη λέξη λάας που σημαίνει λίθος.

Για το θαλάσσιο φρούριο (Κούλες) του Ηρακλείου που μάλλον «έδωσε» το όνομα του στην πόλη μας, με τις «Ηράκλειες λίθους» του, που έχουν εξορυχτεί από Μινωίτες και χρησιμοποίησαν οι Ενετοί για να το κατασκευάσουν.

Για το μεγάλο Μινωικό λατομείο στον Ανισαρά του οποίου έγινε παρουσίαση για πρώτη φορά και τα υλικά του χρησιμοποιήθηκαν στο θαλάσσιο φρούριο.

Για το μεγάλο μινωικό ναυπηγείο βυθισμένο πλέον στη θάλασσα αλλά με σαφή τα ίχνη των θαλασσοκρατόρων Μινωιτών.

Για πολλά ίχνη στις πέτρες σε όλη την Κρήτη από τη Ζάκρο έως τα Φαλάσαρνα και από το Ρέθυμνο και το Μυλοπόταμο έως το ακρωτήριο Λίθινο.

Για την τέχνη και τα αινίγματα τεχνολογίας στην αρχαία εποχή που ο συγγραφέας στην έρευνα του συνάντησε.

Τέλος ξεπήδησε μέσα από όλα αυτά, η προοπτική για την προστασία των μνημείων αυτών αλλά και η δυνατότητα αξιοποίησης τους για τη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη. Με ειδικές μορφές τουρισμού όπως ο καταδυτικός, ο περιηγητικός αλλά και την ένταξη τους σε γεγονότα που θα μας μεταφέρουν στη μυθική εποχή, στους ήρωες και τα μεγάλα επιτεύγματα των προγόνων μας.

Ο Στέλιος Μανωλιούδης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλες και όλους που τον τίμησαν με την αγάπη τους και παραβρέθηκαν στην παρουσίαση, τον Νίκο Γιγουρτάκη, το Γιώργο Σαχίνη και την Ελένη Βακεθιανάκη για την παρουσίαση του βιβλίου αλλά και τα καλά τους λόγια, το Δήμο Ηρακλείου για την παραχώρηση της αίθουσας και την στήριξη του, αλλά και τον Αντιδήμαρχο Μανόλη Βασιλάκη για το θερμό χαιρετισμό του.

Τέλος, ο συγγραφέας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Χερσονήσου Ζαχαρία Δοξαστάκη για την ενθάρρυνση της παραπέρα έρευνας και τον Αντιδήμαρχο Νίκο Σταυρουλάκη για την στήριξη του στην προετοιμασία της εκδήλωσης αυτής.

Το βιβλίο διατίθεται ήδη από τον ίδιο το συγγραφέα και επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.