Την εντονότατη ανησυχία και δυσαρέσκειά της προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΠΑ σχετικά με το ζήτημα της καθυστέρησης πληρωμής της εργασίας τις Κυριακές και τις αργίες εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού κου Κ. Τζαβάρα, ότι μετά τις Δημοσιευθείσες Εγκριτικές Αποφάσεις και την απαραίτητη δέσμευση των κονδυλίων που απαιτούνται, για την πληρωμή μας κατά τις Κυριακές/Αργίες και πέραν του 5νθημέρου, θα ακολουθούσαν άμεσα όλες οι διοικητικές ενέργειες που πρέπει για να συνεχίσουν να καταβάλλονται αυτές οι αμοιβές, δυστυχώς διαπιστώνουμε πλήρη στασιμότητα. Υπενθυμίζουμε ότι ήδη είμαστε 3 μήνες χωρίς πληρωμή».

Οι αρχαιοφύλακες προειδοποιούν το Υπουργείο ότι αν δεν υπάρξει άμεση λύση στο θέμα, θα επανέλθουν στην απόφασή τους για αποχή από την παροχή εργασίας τους κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, με αποτέλεσμα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι να είναι κλειστοί για το κοινό.

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Είναι αδιανόητο και πέρα από κάθε λογική, να υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια, για τη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων και να μην υπάρχει τρόπος πληρωμής».