Το υπό ανακατασκευή Μουσείο «Τεριάντ» επισκέφτηκαν ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής και ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Ηρακλής Βερβέρης, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία υλοποίησης του σημαντικού έργου, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ.

Ο περιφερειάρχης ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του υπάρχοντος κτιρίου του Μουσείου που επισκευάζεται, αλλά και σε εκείνους του νέου κτιρίου που έχει διαμορφωθεί, χαρακτηρίζοντας ικανοποιητικό τον ρυθμό των εργασιών που αναμένεται να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2013.

Ήδη έχουν προχωρήσει σημαντικά οι εργασίες αντικατάστασης των ξύλινων κουφωμάτων, αλλά κυρίως των αποστραγγιστικών έργων, για να μη δημιουργείται πλέον πρόβλημα με τα βρόχινα νερά. Παράλληλα, έχει διαμορφωθεί το νέο κτίριο, το οποίο θα περιλαμβάνει χώρους υγιεινής, χώρους που θα λειτουργούν για περιοδικές εκθέσεις και αποθήκες.

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται αφορούν στην «Επισκευή-Επέκταση Εκσυγχρονισμό-Διαρρύθμιση του Μουσείου-Βιβλιοθήκης Στρατή Ελευθεριάδη-Tériade» ενώ το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών στο Μουσείο Τεριάντ και θεωρώ ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να παραδώσουμε αυτό το σημαντικό έργο πολιτισμού για τη Λέσβο. Παρά τις δυσκολίες, καταφέραμε να προχωρήσουμε με γρήγορο ρυθμό και θεωρώ ότι, με την ολοκλήρωση του έργου, θα έχουμε δώσει έναν σύγχρονο χώρο που θα αρμόζει στο Μουσείο, καθώς και έναν χώρο που μπορεί να αποτελέσει κέντρο πολιτισμού για να υποδέχεται κάθε είδους πολιτιστική δραστηριότητα» δήλωσε, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Γιακαλής.