Την πώληση μιας ιδιωτικής συλλογής, στην οποία περιλαμβάνονται περισσότερα από 100 κεραμικά του Πάμπλο Πικάσο, και η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου 2013, ανακοίνωσε ο Οίκος Δημοπρασιών Sotheby’s του Λονδίνου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οίκου, αυτά τα γεμάτα χαρακτήρα πιάτα, μπολ και βάζα που μεταμορφώθηκαν από τον Πικάσο σε κουκουβάγιες, κατσίκες, άντρες, γυναίκες, ταύρους και ψάρια και φτιάχτηκαν στο φημισμένο εργαστήριο κεραμικής Μαντούρα αντιπροσωπεύουν την ολοκλήρωση του πειραματισμού του καλλιτέχνη με το συγκεκριμένο είδος τέχνης. Καθένα από τα κομμάτια κοστολογείται από 2.000 έως 30.000 λίρες.

Η δημοπρασία του Οίκου Sotheby’s συμπίπτει χρονικά με τη μεγάλη έκθεση κεραμικών «Picasso ceramics: Jacqueline’s gift to Barcelona» που πραγματοποιείται στο Μουσείο Πικάσο στη Βαρκελόνη, τα εκθέματα της οποίας δωρίστηκαν στο μουσείο από τη σύζυγό του Ζακλίν.

Παράλληλα με τα κεραμικά του Πικάσο η δημοπρασία αυτή, από συλλογή ενός ιδιοκτήτη, θα συμπεριλαμβάνει μια επιλογή από γνωστά έργα των Πικάσο, Μιρό, Γουόρχολ, ενώ συμπίπτει με τη δημοπρασία του Οίκου Sotheby’s «Old Master, Modern and Contemporary Prints», που γίνεται κάθε δύο χρόνια, και η οποία επίσης θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου.