Νομοθετική πρωτοβουλία για την αναμόρφωση του θεσμού της χορηγίας θα αναλάβει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΑΙΘΠΑ, αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα στη Βουλή. Ο κ. Τζαβάρας εξέφρασε την ελπίδα οι χορηγίες «να αναδειχθούν σε βασική πηγή χρηματοδότησης του πολιτισμού».

Παράλληλα τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες για περαιτέρω απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ: «Ήδη το υπουργείο έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο εργοτάξιο με έργα που αγγίζουν τα 600 εκατομμύρια ευρώ».

Μιλώντας για το εύρος των έργων που προχωρούν, επισήμανε ότι το υπουργείο με τη διακριτή του λειτουργία κατάφερε να απασχολεί 3.200 εργαζόμενους, πέραν του προσωπικού που υπηρετεί στις διάφορες υπηρεσίες του.

«Είναι προφανές ότι με τον τρόπο που εκτελούνται τα έργα, δηλαδή, τη διαδικασία της αυτεπιστασίας, έχουμε τη δυνατότητα τα χρήματα αυτά, τα 600 εκατ. ευρώ, να χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2012 έχουν απορροφηθεί 112 εκατ. ευρώ και με το σχεδιασμό που υπάρχει το 2013 θα είναι δυνατό να απορροφηθούν περισσότερα από 120 εκατ. ευρώ.