O Δήμος Θηβαίων και ο σύλλογος πολιτιστικής ανάπτυξης Θήβας «Λάιος»,  σε συνέχεια της ημερίδας που οργάνωσαν στις 24 Ιουνίου 2012 για το Καβίρειο και σε συνεργασία με την Θ΄΄ΕΠΚΑ και το σωματείο «Διάζωμα» άνοιξαν τραπεζικό λογαριασμό ώστε να συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσόν που απαιτείται για την συντήρηση και ανάδειξη του Καβιρείου (100.000 ευρώ).

Οι επιχειρήσεις και οι πολίτες που επιθυμούν να συμβάλουν σ’ αυτήν την προσπάθεια μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα του σωματείου Διάζωμα www.diazoma.gr , να επιλέξουν το Καβίρειο, να επιλέξουν τράπεζα και να καταθέσουν το ποσόν που επιθυμούν. Στην ιστοσελίδα μπορούν να δουν την κίνηση του λογαριασμού.

Για τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών της Θήβας και των επιχειρήσεων της περιοχής έχει επίσης οργανωθεί τηλεμαραθώνιος σε συνεργασία με το star κεντρικής Ελλάδας.

Ο τηλεμαραθώνιος θα γίνει το Σάββατο 25 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία της Θήβας, παράλληλα με την εμφάνιση των χορευτικών συγκροτημάτων του συλλόγου πολιτιστικής ανάπτυξης Θήβας «Λάιος».