Κλειστή παραμένει η Λότζια, το γνωστό «Μουσείο» στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, όπου λειτουργούσαν εκθετήριο και πωλητήριο αντιγράφων των εκθεμάτων που φιλοξενούνται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου.

Το Υπουργείο Πολιτισμού τα τελευταία χρόνια έχει δείξει αξιοθαύμαστη αδιαφορία σε ό,τι αφορά στη στελέχωσή του με το απαραίτητο προσωπικό, προκειμένου να είναι σε θέση να λειτουργήσει και να εξυπηρετεί τους επισκέπτες του Ρεθύμνου. Την αδυναμία πρόσληψης προσωπικού έχει επικαλεστεί το υπουργείο ουκ ολίγες φορές, όταν ο δήμος τού «χτυπάει» την πόρτα, κι ενώ πέρυσι κάποια στιγμή άνοιξε, τελικά λίγο καιρό μετά μπήκε ξανά λουκέτο.

Έτσι, η Λότζια, ένα από τα σημαντικά μνημεία του Ρεθύμνου, ρημάζει και καθίσταται χώρος αφισοκόλλησης και σκουπιδότοπος.

Ο δήμος έχει κάνει μάλιστα την πρόταση, μέσω της 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, στο υπουργείο να παραχωρήσει τον χώρο στο δήμο, για να τον διαχειριστεί αυτός, στελεχώνοντάς τον με κάποια άτομα, έτσι ώστε να μπορέσει να είναι ανοιχτός για τους επισκέπτες. Αλλά ούτε σε αυτό το αίτημα έχει υπάρξει απάντηση. Προς το παρόν περιμένουν να δουν αν με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας-Πολιτισμού θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο.