Ένα όνειρο ζωής για τον πολιτιστικό σύλλογο του Ιάσμου, έγινε πραγματικότητα. Πρόκειται για το Αγροτικό και Πολιτιστικό Μουσείο Ιάσμου, το οποίο αποτελεί μια στάση στην ιστορία, για το Δήμο Ιάσμου και τους κατοίκους του.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή 8 Ιουλίου, στις 7:30 το απόγευμα και είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Προφήτη-Ηλία, για φέτος και θα συνοδευτεί με χορευτικές επιδείξεις και ντόπια εδέσματα. Το μουσείο είναι μια αναπαράσταση ενός παραδοσιακού ιασμιώτικου σπιτιού και μέσα ως εκθέματα υπάρχουν αντικείμενα, κειμήλια, εργαλεία δουλειάς και καθημερινής χρήσης, όλα χάρισμα από τους ίδιους τους κατοίκους.

Το μουσείο θα είναι ανοικτό καθ’ όλη τη διάρκεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Ιάσμου, εν όψει του Προφήτη-Ηλία, ενώ θα ληφθεί πρόνοια, να είναι ανοικτό και να το δουν οι επισκέπτες που το επιθυμούν. Στα σκαριά του αντιπροέδρου, Μόσχου Μυλωνά, είναι η σύνταξη ενός λευκώματος, για την ιστορία του Ιάσμου. Θα περιλαμβάνει συνταγές, ιδιωματισμούς, την κοινωνική ζωή, τα γιατροσόφια, τα ήθη, τα έθιμα, μέχρι και τραγούδια του Ιάσμου.