Με μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση ολοκληρώνεται αύριο, Σάββατο, η συνεργασία ανάμεσα στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης που ξεκίνησε τον Ιανουάριο στην ημερίδα «Σχολικές επισκέψεις σε μουσεία στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η συνεργασία συνίσταται στην εκπόνηση ενός καλλιτεχνικού project από την πρώτη τάξη Λυκείου των Εικαστικών. Ο υπεύθυνος καθηγητής κ. Αθανάσιος Βιδάκης με τη κ. Φανή Καμπάνη, από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΙΜΚ, επέλεξαν από τις συλλογές του Μουσείου ένα ψηφιδωτό δάπεδο από την Χερσόνησο και μια μικρή συλλογή από πλακάκια τύπου Iznik που κοσμούσαν Οθωμανικό Τέμενος της πόλης μας στα τέλη του 19ου αιώνα.

Τα εκθέματα αυτά επιλέχτηκαν σαν αφορμές για ομαδική εικαστική δημιουργία.

Έτσι, η πρώτη τάξη Λυκείου των Εικαστικών με δεκατρείς μαθητές, με καταγωγή από τρεις διαφορετικές ηπείρους, εργάστηκε για πέντε μήνες στις ώρες των μαθημάτων του Εικαστικού εργαστηρίου της Διακόσμησης και της Ιστορίας της Τέχνης. Τώρα είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα αυτής της καλλιτεχνικής διεργασίας.

Η εκδήλωση

Η εικαστική δημιουργία της ομάδας θα παρουσιαστεί αύριο στις 10.30 το πρωί στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Την παρουσίαση θα πραγματοποιήσει ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του προγράμματος κ. Αθανάσιος Βιδάκης.