Κλειστά τα απογεύματα λόγω έλλειψης προσωπικού θα μείνουν τόσο το Μουσείο Δίου όσο και το αρχαιολογικό πάρκο, καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτό γνωστοποιεί ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος με επιστολή του που έστειλε ήδη στην προϊσταμένη της ΚΖ′ Εφορείας και τον υπουργό Πολιτισμού όπου και εκφράζει την έντονη δυσφορία του.

Ειδικότερα επισημαίνει: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το αρχαιολογικό Μουσείο και το αρχαιολογικό πάρκο του Δίου, τις απογευματινές ώρες θα είναι κλειστό λόγω έλλειψης προσωπικού. Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς, πως είναι δυνατό κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου που η Πιερία αναμένει προσέλευση τουριστών, να είναι κλειστό σε ώρες μάλιστα αιχμής της επισκεψιμότητας, ό,τι σπουδαιότερο έχει να επιδείξει ο νομός μας».

Στην επιστολή ο κ. Παπαχρήστος επισημαίνει ότι από την πλευρά του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου έχουν προγραμματιστεί ημερήσιες εκδρομές επισκεπτών από τους γύρω νομούς, στο πλαίσιο των οποίων θα συνδυαστεί η επίσκεψη στο μουσείο και το αρχαιολογικό πάρκο με τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο Αρχαίο θέατρο Δίου.

«Είναι λυπηρό για 2-3 άτομα εποχικού προσωπικού, να παραμείνουν τα απογεύματα κλειστά το μουσείο και το αρχαιολογικό πάρκο του Δίου» καταλήγει ο κ. Παπαχρήστου τονίζοντας ότι «πρέπει άμεσα να εξευρεθεί λύση».