Ο Νεριτάν Τσέκα, αρχαιολόγος με μεγάλο συγγραφικό και ανασκαφικό έργο, πραγματοποιεί σήμερα στις 7 το απόγευμα διάλεξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της έκθεσης που διοργανώνεται για τον Σωτήρη Δάκαρη.

Την εκδήλωση κατά την οποία θα μιλήσει ο κ. Τσέκα συνδιοργανώνουν ο δήμος Ιωαννιτών και η ΙΒ′ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Όπως δήλωσε χτες ο διευθυντής της Εφορείας Κώστας Σουέρεφ, ο Αλβανός αρχαιολόγος θα παρουσιάσει το ανασκαφικό έργο στην περιοχή της Χαονίας, το οποίο εξελισσόταν παράλληλα με τις ανασκαφές που έκανε ο Σωτήρης Δάκαρης στην Ήπειρο. Η περιοχή της Χαονίας βρίσκεται στη νότια Αλβανία και περιλαμβάνει τις παράκτιες περιοχές Ωρικού, Χειμάρρας, Αγίων Σαράντα και Βουθρωτού.

«Έχουμε προσκαλέσει έναν πολύ σημαντικό αρχαιολόγο, ο οποίος θα βρεθεί στην πόλη μας και θα μιλήσει για τον δικό μας σπουδαίο Σωτήρη Δάκαρη με τον οποίο είχαν συνεργαστεί», δήλωσε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος. Με την ευκαιρία αυτή, ο δήμαρχος παρότρυνε όλους τους κατοίκους της περιοχής να επισκεφθούν τα μουσεία, τα οποία αλλάζουν, εμπλουτίζονται και αποτελούν κομμάτι της ιστορίας μας.

Η έκθεση για τον Δάκαρη, θα είναι ανοιχτή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων για μία ακόμη εβδομάδα και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Νικόπολη και στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ηγουμενίτσας.