Με στόχο την ανάδειξη της διαδραστικής σχέσης ανάμεσα στα μουσεία και τον πολίτη και προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής και οι επισκέπτες κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα να γνωρίσουν τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής και την τοπική ιστορία, η ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και η 24η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων προγραμματίζουν ξεναγήσεις για το κοινό και για παιδιά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης και στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας στην Υπάτη κατά το διάστημα 9-12 και 17-20 Απριλίου 2012.

Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται από αρχαιολόγους της Εφορείας από 10.00 π.μ. έως 2.00 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Τηλ. επικοινωνίας: κ. Σοφία Δημάκη, 22330 23355.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης στεγάζεται στο κτίριο του παλαιού Γυμνασίου. Η έκθεση περιλαμβάνει τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα των ανασκαφών στη Λοκρίδα, τα οποία καλύπτουν όλες τις ιστορικές περιόδους από τη Νεολιθική εποχή μέχρι την ύστερη Αρχαιότητα.

Το Μουσείο είναι ανοιχτό κάθε μέρα, από 8:30 π.μ. έως 3:00 μμ. πλην Δευτέρας.

Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται από αρχαιολόγους της Εφορείας από 10.30 π.μ. έως 1.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Τηλ. επικοινωνίας: κ. Γεωργία Μπούκαλη, 22310 47628 (24η ΕΒΑ, Λαμία) και 22310 98079 (Βυζαντινό Μουσείο, Υπάτη).

Στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας έχουν συγκεντρωθεί ευρήματα από όλη την έκταση του σημερινού νομού Φθιώτιδας, τα οποία καλύπτουν χρονολογικά μια ευρεία περίοδο, από τους παλαιοχριστιανικούς μέχρι και τους υστεροβυζαντινούς χρόνους. Η έκθεση αναπτύσσεται σε τέσσερις αίθουσες στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο του κτιρίου και στοχεύει στη γνωριμία του ευρύτερου κοινού με την ιστορία και τη ζωή της βυζαντινής Φθιώτιδας.

Το Μουσείο είναι ανοιχτό κάθε μέρα 8.30 π.μ. έως 3.00 μ.μ. πλην Δευτέρας.