Ανοίγει εντός των ημερών το Ακρωτήρι της Θήρας, μετά από απόφαση που ελήφθη κατά την επείγουσα σύσκεψη που συγκάλεσε χτες ο υφυπουργός Πολιτισμού, Πέτρος Αλιβιζάτος σχετικά με την εξέλιξη των εργασιών ολοκλήρωσης και παραλαβής του στεγάστρου του αρχαιολογικού χώρου του Ακρωτηρίου.

Κατά τη σύσκεψη ξεπεράστηκαν όλα τα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ των δύο μερών και διαμορφώθηκε πλαίσιο συμφωνίας για την άμεση υπογραφή πρωτοκόλλου παραλαβής προς χρήση του έργου.

Παράλληλα, συζητήθηκε και αντιμετωπίστηκε σε προσωρινή βάση το θέμα της ηλεκτρομηχανολογικής συντήρησης του χώρου, έως και την οριστική παραλαβή του έργου, το οποίο θα αναλάβει η κατασκευάστρια εταιρεία, όπως προβλέπεται από τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Λύση βρέθηκε και για το ακανθώδες ζήτημα της επάνδρωσης του χώρου ώσπου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης εποχικών υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Σαντορίνης, Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος δεσμεύτηκε για τη διάθεση προσωπικού του δήμου Θήρας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως φύλακες – συμπληρωματικά προς το υφιστάμενο προσωπικό του υπουργείου Πολιτισμού και για όσο διάστημα θα απαιτηθεί.