Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον 17ο Κύκλο Μαθημάτων (Μάιος – Ιούνιος 2012) στον οποίο θα διδάξουν επίλεκτα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για θέματα της ειδικότητάς τους που αναφέρονται στη μετάφραση, την αρχιτεκτονική των Αθηνών (18ος-19ος αι.), την ελληνική ιστορία και ιστοριογραφία, την ελληνική λογοτεχνία, τη σύγχρονη δραματολογία.

Συγκεκριμένα θα γίνουν τα εξής μαθήματα:

– 5 μαθήματα για τη μετάφραση: «Τόποι, τρόποι, λειτουργίες», Δημήτρης Μαρωνίτης.

– 5 μαθήματα για την αρχιτεκτονική των Αθηνών: «Ιστορική τοπογραφία και πολεοδομικά των Αθηνών, 18ος-19ος αι.», Μανόλης Κορρές.

– 5 μαθήματα για την ελληνική ιστορία και ιστοριογραφία: Ευάγγελος Χρυσός (Συντονιστής), Αθανάσιος Μαρκόπουλος, Όλγα Κατσιαρδή-Hering, Αντώνης Τσακμάκης, Ευάνθης Χατζηβασιλείου.

– 5 μαθήματα νεοελληνικής λογοτεχνίας : «Κωνσταντινούπολη – Σμύρνη: μαγικές πολιτείες (Οι «χαμένες πατρίδες» ως «λογοτεχνικές» πόλεις)», Ερασμία Λουίζα Σταυροπούλου-Αλεξίου.

– 5 μαθήματα δραματολογίας: «Τομές στο σύγχρονο θέατρο», Κώστας Γεωργουσόπουλος.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση μέχρι και τις 11 Μαΐου 2012. Το σχετικό έντυπο τής δήλωσης μπορεί να υποβληθεί στα γραφεία της Στοάς τού Βιβλίου ή να αποσταλεί με φαξ στο 210-3310090 ή ηλεκτρονικά (http://www.stoabibliou.gr/ep/dilosi.php). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προκειμένου να καλυφθεί μέρος των εξόδων του προγράμματος έχει προσδιοριστεί να καταβάλλεται για την παρακολούθηση κάθε σειράς 5 μαθημάτων το ποσό των 70 ευρώ. Οι φοιτητές δικαιούνται έκπτωση 30%. Σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν επιπλέον σειρές μαθημάτων παρέχεται έκπτωση 15% ανά σειρά.

Πληροφορίες

Καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή (9:30-16:00) στα τηλέφωνα της Στοάς τού Βιβλίου: 210 3244538 & 210 3253989.